DomovMediji

Dostop do servisnega območja letališča po novi cesti

Obdobje začasne prometne ureditve za dostop do servisnega dela Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje. Promet bo po novi cesti stekel v soboto, 22. junija 2019, med 8. in 12. uro. V tem času bodo na glavni cesti na območju krožišč možne kratkotrajne polovične zapore.

Vse voznike namenjene v servisno območje letališča želimo opozoriti, da se pravilno razvrstijo že na glavni cesti Kranj – Mengeš. Do zdaj se je v servisno območje iz smeri Kranja dostopalo z glavne ceste preko prvega krožišča oziroma iz smeri Mengša preko tretjega krožišča. Nov uvoz z glavne ceste Kranj – Mengeš na servisno območje letališča bo od sobote, 22. junija preko drugega (srednjega) krožišča. Na območju letališča bodo križišča ustrezno označena s smerokazi.

Nov prometni tok je predstavljen na spodnjem prikazu (kliknite za večjo sliko).

Dostop do potniškega terminala in tovornega terminala v tej fazi ostaja nespremenjen. Izvoz iz območij potniškega in tovornega terminala mimo zapornic pa bo možen v dveh smereh, in sicer:

  • enako kot do zdaj ali
  • po cesti mimo objektov Postaje letališke policije in Kontrole zračnega prometa Slovenije, nato pa po novi cesti do krožišča na glavni cesti.

Preusmeritev prometa v servisno območje preko glavnega uvoza na letališče, ki je bila v veljavi zadnjih 14 dni, se torej ukine. Prehod v bližini tovornega terminala bo, kot v preteklosti, obojestransko zaprt z zapornicami.

Zg. Brnik, 21. 6. 2019