DomovMediji

Zaprtje zunanjega parkirišča P2

Letališče se v zadnjem obdobju pospešeno razvija in pred nami je eden največjih projektov letališča - gradnja novega terminala. Načrtovana gradnja se bo začela kmalu in v zvezi s tem se že izvajajo pripravljalne aktivnosti, ki so nujne za izvedbo takšnega projekta. Ena od njih je sprememba parkirne ureditve oziroma uporabe parkirišč na področju letališča. Zunanje parkirišče P2, ki se nahaja tik ob letališki stavbi oziroma vzdolž letališke ploščadi, se zapira in bo ostalo zaprto do odprtja novega terminala.

Parkirišče P2 se bo zaprlo v četrtek, 4. julija, 2019. Po tem roku vozila ne bodo mogla več vstopati na parkirišče, do izpraznitve bodo možni samo izhodi že parkiranih vozil.

Vsem potnikom in obiskovalcem, ki želijo uporabiti zunanje parkirišče, bo na voljo parkiranje na zunanjem parkirišču P1, kjer je na voljo več kot 900 parkirnih mest. Plačilo parkirnine bo možno na parkirnem avtomatu na parkirišču P1, ali pa na parkirni blagajni v parkirni hiši.

Signalizacija in znaki, ki vodijo do parkirišča P2, bodo do četrtka odstranjeni ali spremenjeni, parkiranje pa bo preusmerjeno na parkirišče P1 oziroma v parkirno hišo.

Zg. Brnik, 3. julij 2019.