DomovMediji

Trajnostno poročilo 2018

V Fraportu Slovenija se zavedamo, da v svoji aktivni vlogi pri zagotavljanju varnega, rednega in nemotenega zračnega prometa vplivamo na okolje v ekonomskem, družbenem in okoljevarstvenem smislu. Del naše trajnostne zaobljube je letno trajnostno poročilo, v katerem so sistematično in pregledno zbrana vsa prizadevanja v smeri trajnostnega razvoja. Poročilo je pripravljeno v skladu s standardi GRI (Global Reporting Initiative). Poročanje je celovito in transparentno. Podatki so verodostojni, uravnoteženi in jasni. Primerljivi so s preteklimi leti, saj svojo trajnostno pot gradimo v dimenzijah preteklost - sedanjost - prihodnost. 

Trajnostno poročilo 2018 [kliknite na naslovnico]

»Čeprav trajnostni razvoj sodi med naše ključne vrednote in je vtkan v DNK podjetja, sem prepričan da je zavedanje in udejanjanje odgovornosti do družbenega in naravnega okolja v časih hitre rasti in intenzivnih sprememb še pomembnejše, kot sicer. Svojo trajnostno in etično držo razkrivamo v trajnostnem poročilu, za katerega verjamem, da transparentno in jasno zrcali začrtano trajnostno pot. Trajnostno sodelovanje z okoljem in družbo bomo tudi v prihodnje gradili na način, ki ustvarja nove priložnosti in ki dodaja vrednost vsem. Verjamemo namreč, da je le takšen pristop na dolgi rok pravi«, je v uvodnem nagovoru zapisal poslovodni direktor Zmago Skobir.

Poročilo med drugim prikazuje pomembne dogodke, strategijo in poslovanje družbe, trajnostni odnos do okolja, odnose z zaposlenimi, odnose s potniki, pogodbenimi izvajalci, obiskovalci, dobavitelji ter poslovnimi partnerji, trajnostno komuniciranje ter družbeno odgovorne projekte.

Prijetno branje!

Zg. Brnik, 6. september 2019