DomovMediji

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

Zaradi posledic epidemije virusa covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu še vedno močno omejen. 

Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od sproščanja omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih. Mednarodne lete v Slovenijo opravljajo spodaj našteti prevozniki, ki trenutno ponujajo naslednje frekvence letov:

  • Air Serbia (petkrat tedensko v Beograd),
  • Montenegro Airlines (enkrat tedensko v Podgorico),
  • Lufthansa (enajstkrat tedensko v Frankfurt),
  • Air France (dnevno v Pariz),
  • Turkish Airlines (trikrat tedensko v Istanbul), 
  • easyJet (dvakrat tedensko v London Gatwick). 


Po trenutnih napovedih naj bi se v zimski sezoni vrnili še: Brussels Airlines s šestimi leti na teden v Bruselj, LOT Polish Airlines s štirimi leti na teden v Varšavo, Transavia z dvema tedenskima letoma v Amsterdam ter easyJet s tremi leti na teden na letališče Luton. 

Upamo, da se čim prej vrnejo še drugi prevozniki. 

Dobrodošla sprememba pri povezavi v Frankfurt, še posebej za poslovne potnike, je izboljšanje urnika letov, saj prevoznik z letalom na ljubljanskem letališču noči in opravlja jutranji let v Nemčijo ob 7. uri.

Informativnih sezonski vozni red poletov z Brnika, ki predstavlja trenutne uradne napovedi letenja prevoznikov, je na voljo tukaj. Ker pogosto prihaja do sprememb pri napovedi in izvedbi letov potnikom svetujemo, da se za točne informacije o možnostih letov pozanimajo na spletnih straneh prevoznikov.  

Čarterski leti z ljubljanskega letališča so trenutno na voljo na grške otoke. O prodaji počitniških paketov se lahko potniki pozanimajo pri agencijah PalmaKompasRelax in Intelekta.

Vsem, ki bi morali v naslednjih dneh potovati prek ljubljanskega letališča, svetujemo, da se o statusu njihovega leta ali podrobnejših informacijah pozanimajo pri letalskem prevozniku ali prodajnem mestu, kjer so kupili letalske vozovnice. Več o pravicah letalskih potnikov najdete tukaj

Novi varnostni ukrepi

V letalskem svetu se je v zadnjem obdobju marsikaj spremenilo, a varnost naših potnikov ostaja na prvem mestu. Za varen sprejem potnikov in varno delo zaposlenih smo na ljubljanskem letališču uvedli nove ukrepe. Prosimo, da se pred prihodom na letališče z njimi seznanite – kliknite tukaj, in tako potovanje začnete varno in brez skrbi.

Veselimo se, da vas ob vašem naslednjem potovanju ponovno pozdravimo in varno pospremimo na pot! 

Zg. Brnik, 28. 9. 2020