DomovMediji

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. 

Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih. Mednarodne lete v Slovenijo opravljajo spodaj našteti prevozniki, ki trenutno ponujajo naslednje frekvence letov:

  • Air Serbia (trikrat tedensko v Beograd),
  • Lufthansa (štirikrat tedensko v Frankfurt),
  • Turkish Airlines (trikrat tedensko v Istanbul).  
     

V zimskem voznem redu se bodo predvidoma vrnili še: 

  • Air France marca s štirimi eti na teden v Pariz;
  • easyJet se z leti vrača marca, in sicer trikrat tedensko na londonski Gatwick;
  • LOT Polish Airlines s štirimi leti na teden v Varšavo (od marca naprej).

 

Če se bo v prihodnjih mesecih evropskim državam uspelo učinkovito spopasti s pandemijo nalezljive bolezni covid-19, je pričakovati, da bodo letalski prevozniki tekom zimskega voznega reda povezave okrepili. Več preberite tukaj.  
 

Upamo, da se čim prej vrnejo še drugi prevozniki. 

Informativni sezonski vozni red poletov z Brnika, ki predstavlja trenutne uradne napovedi letenja prevoznikov, je na voljo tukaj. Ker skoraj dnevno prihaja do sprememb pri napovedi in izvedbi letov potnikom svetujemo, da se za točne informacije o možnostih letov v realnem času pozanimajo na spletnih straneh prevoznikov ali na prodajnih mestih, kjer so kupili letalsko vozovnico.  

Več o pravicah letalskih potnikov najdete tukaj

Novi varnostni ukrepi

V letalskem svetu se je v zadnjem obdobju marsikaj spremenilo, a varnost naših potnikov ostaja na prvem mestu. Za varen sprejem potnikov in varno delo zaposlenih smo na ljubljanskem letališču uvedli številne ukrepe. Prosimo, da se pred prihodom na letališče z njimi seznanite – kliknite tukaj, in tako potovanje začnete varno in brez skrbi.

Veselimo se, da vas ob vašem naslednjem potovanju ponovno pozdravimo in varno pospremimo na pot! 

Zg. Brnik, 19. 1. 2021