DomovMediji

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

Zaradi posledic epidemije virusa covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Ljubljansko letališče je za potniški promet ponovno odprto od 12. maja, odkar je vlada preklicala prepoved opravljanja mednarodnega letalskega potniškega prometa.

Letalski prevozniki so napovedali postopno vračanje na ljubljansko letališče, pri čemer bodo konkretni datumi v veliki meri odvisni od sproščanja omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih. Mednarodne lete v Slovenijo so že vzpostavili:

  • Air Serbia (dnevno v Beograd),
  • Montenegro Airlines (trikrat tedensko v Podgorico),
  • Lufthansa (dvanajstkrat tedensko v Frankfurt),
  • Wizz Air (dvakrat tedensko na belgijski Charleroi),
  • Transavia (dvakrat tedensko v Amsterdam),
  • Air France (trenutno štirikrat tedensko, kmalu dnevno v Pariz),
  • Turkish Airlines (štirikrat tedensko v Istanbul).

 

Julija naj bi po napovedih lete v Varšavo ponovno vzpostavil poljski LOT Polish Airlines ter easyJet v London in Berlin. Na ljubljanskem letališču upamo tudi na čimprejšnjo vrnitev letov v Bruselj s prevoznikom Brussels Airlines, v Moskvo z AeroflotKijev z WindroseTel Aviv z enim od izraelskih prevoznikov in na londonski Heathrow z British Airways, ki so vračanje povezav vsi napovedali še za poletno sezono.

Dobrodošla sprememba pri povezavi v Frankfurt, še posebej za poslovne potnike, je izboljšanje urnika letov, saj prevoznik z letalom na ljubljanskem letališču noči in opravlja jutranji let v Nemčijo ob 7. uri.

Finnair se bo na ljubljansko letališče vrnil v poletni sezoni 2021. Glede na trenutne napovedi kaže, da v letošnjem poletnem voznem redu letov v londonski Luton ne bo vzpostavil easyJet (letel naj bi na Stansted in Gatwick), prav tako ne Lufthansa v München, SWISS v Zürich, Iberia v Madrid in Air Serbia v Niš. 

Sezonski vozni red poletov z Brnika, ki predstavlja trenutne uradne napovedi letenja prevoznikov, je na voljo tukaj. Zaradi razmer se napovedi iz dneva v dan spreminjajo, zato potnikom svetujemo, da se za najbolj točne informacije o možnostih letov pozanimajo na spletnih straneh prevoznikov.  

Čarterski leti z ljubljanskega letališča to trenutno na voljo na 10 grških otokov in v Dubrovnik. O prodaji počitniških paketov se lahko potniki pozanimajo pri agencijah Palma, Kompas, Relax in Intelekta.

Vsem, ki bi morali v naslednjih dneh potovati prek ljubljanskega letališča, svetujemo, da se o statusu njihovega leta ali podrobnejših informacijah pozanimajo pri letalskem prevozniku ali prodajnem mestu, kjer so kupili letalske vozovnice. Več o pravicah letalskih potnikov najdete tukaj

Novi varnostni ukrepi

Na letališču smo za varen sprejem potnikov in varno delo zaposlenih uvedli nove ukrepe. Prosimo, da se pred prihodom na letališče z njimi seznanite – kliknite tukaj.

Veselimo se, da vas ob vašem naslednjem potovanju ponovno pozdravimo in varno pospremimo na pot! 

Zg. Brnik, 4. 7. 2020