DomovMediji

Center splošnega letalstva na novi lokaciji

Oživljanje ljubljanskega letališča po epidemiji in njenih posledicah na letalsko panogo ter konkretno na naše letališče prinaša nekatere spremembe v njegovem delovanju, tudi na področju splošnega letalstva. 

Prostore splošnega letalstva smo preselili v glavni potniški terminal. Nova lokacija je v prenovljenih prostorih bivše restavracije, neposredno pred službenim varnostnim prehodom levo. Vodile vas bodo oznake VIP STORITVE, SPLOŠNO LETALSTVO. Z vami smo vsak dan, tudi ob vikendih, med 6. in 23. uro.

V novem Centru splošnega letalstva vam nudimo prostorno VIP čakalnico s pogledom na letališko ploščad, samopostrežne avtomate s kavo, pijačo in prigrizki, ter sobo za počitek posadke. 
 

Dostop do ploščadi splošnega letalstva odslej za potnike in posadko poteka čez službeno varnostno kontrolno točko, ki deluje med 6. in 21. uro. Izven omenjenega časa je dostop do ploščadi omogočen prek varnostno kontrolne točke R1 (vhod po cesti med vzdrževanjem in letališkimi gasilci). Za dostop je potrebna rumena letališka priponka ali predhodna najava na elektronski naslov varnostno operativnega centra security@fraport-slovenija.si.

Za parkiranje je na voljo parkirna garažna hiša neposredno ob terminalu, odprto parkirišče ali območje za kratkotrajno ustavljanje. Več informacij o parkirnih površinah najdete tukaj.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na kontaktih tukaj.
 
Zg. Brnik, 27. 7. 2020