DomovMediji

Turkish Airlines z ljubljanskega letališča znova v Istanbul

Danes je po več kot treh mesecih prekinitve letenja povezavo med ljubljanskim letališčem in Istanbulom ponovno vzpostavil Turkish Airlines. V juliju in avgustu bo potnikom ponujal štiri lete tedensko, ob ponedeljkih, sredah, petkih in nedeljah. Turška letalska družba je tako že sedmi redni letalski prevoznik, ki se po epidemiji vrača z leti na ljubljansko letališče.

Od 1. julija naprej so potnikom z Brnika na voljo tudi redni leti v Istanbul. Na urniku bodo ob ponedeljkih in petkih z večernim odhodom ob 19:55 ter ob sredah in nedeljah z dopoldanskim odhodom ob 9:55.

Lete v Istanbul lahko potniki rezervirajo na spletni strani turkishairlines.com že od 153 evrov naprej. Promocijske cene letov so na voljo tudi za druge destinacije v Turčiji.

Po prekinitvi zaradi epidemije koronavirusa, ko je letalski potniški promet v celoti zastal, so lete na naše letališče že obnovili tudi:
Air Serbia (dnevno v Beograd),
Montenegro Airlines (trikrat tedensko v Podgorico),
Lufthansa (dvanajstkrat tedensko v Frankfurt),
Wizz Air (dvakrat tedensko na belgijski Charleroi),
Transavia (dvakrat tedensko v Amsterdam),
Air France (trenutno štirikrat tedensko, kmalu dnevno v Pariz).

Julija naj bi po napovedih lete v Varšavo ponovno vzpostavila poljski LOT Polish Airlines ter easyJet v London in Berlin. Na ljubljanskem letališču upamo tudi na čimprejšnjo vrnitev letov v Bruselj s prevoznikom Brussels Airlines, v Moskvo z Aeroflot, Kijev z Windrose, Tel Aviv z enim od izraelskih prevoznikov in na londonski Heathrow z British Airways, ki so vračanje povezav vsi napovedali še za poletno sezono.

Dobrodošla sprememba, ki nastopi v noči na četrtek, 2. julij, še posebej za poslovne potnike, bo izboljšanje urnika letov v Frankfurt, saj bo prevoznik z letalom na ljubljanskem letališču nočil in predstavil jutranji let v Nemčijo ob 7. uri.

Ob začetku glavne počitniške turistične sezone so se na ljubljanskem letališču ponovno začeli tudi čarterski leti v organizaciji turističnih posrednikov, in sicer v Dubrovnik in na 10 grških otokov. O prodaji počitniških paketov se lahko potniki pozanimajo pri agencijah Palma, Kompas, Relax in Intelekta.

Varnostni ukrepi na letališču

Ljubljansko letališče je za varovanje zdravja potnikov in zaposlenih sprejelo številne preventivne ukrepe, s katerimi zmanjšujemo možnost širjenja nalezljivih okužb. Priporočamo, da se potniki pred prihodom na letališče seznanijo z njimi, da bodo svoje potovanje začeli varno, prijetno in brez skrbi.

Zg. Brnik, 1. julij 2020