DomovPodjetje

Izjava varstva podatkov

Splošno

Ta izjava pojasnjuje, katere informacije in podatke Fraport Slovenija, d.o.o. (v nadaljevanju Fraport Slovenija) zbira in vrednoti ter kako so ti podatki uporabljeni in komu dostopni. Fraport Slovenija upravlja z osebnimi podatki v skladu s slovenskim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. List RS št. 94/2007) in vso veljavno zakonodajo na splošno.

 

Osebni podatek

Osebni podatek je opredeljen kot katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika (fizična ali pravna oseba), ne glede na obliko (npr. ime, telefonska številka in naslov e-pošte) v kateri je izražen. Načeloma se osebni podatki ne zbirajo pri obisku naše spletne strani (www.fraport-slovenija.si) ali mobilne aplikacije (Ljubljana airport). Osebni podatki se zbirajo samo kadar je to potrebno za zagotavljanje ponujene storitve, naročila ali udeležbo na tekmovanjih, ankete in podobne, ali pa če se obrnete na nas preko e-pošte (info@fraport-slovenija.si). Od vas se pričakujejo le osebni podatki, ki so pomembni za določeno situacijo. Vsak vaš podan osebni podatek je uporabljen izključno za to situacijo in njen namen. Fraport Slovenija lahko uporabi osebne podatke za tržne namene (npr. pošiljanje e-novice). Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od oglaševanja.

Zagotavljamo vam, da ne posredujemo, prenašamo ali prodajamo vaših osebnih podatkov tretjim osebam, razen če je to potrebno za izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili s Fraport Slovenija, ali z vašo izrecno odobritvijo. Pridržujemo si pravico razkriti osebne podatke, kjer smo zakonsko zavezani (npr. nezakonite dejavnosti).

Spletna stran in mobilna aplikacija vsebujeta povezave do spletnih strani neodvisnih tretjih oseb. Čeprav smo pozorni, da izberemo ponudnike tretjih oseb najvišje kakovosti, Fraport Slovenija nima vpliva nad tem kako ti ponudniki uporabljajo in zbirajo osebne podatke na njihovih spletnih straneh. Zato Fraport Slovenija ni odgovoren za varstvo osebnih podatkov od ponudnikov tretjih oseb, ki povezujejo to spletno stran ali mobilno aplikacijo.

 

Ne-osebni podatek

Pri uporabi spletne strani ali mobilne aplikacije se lahko ne-osebni podatki zbirajo avtomatsko in hranijo v datotekah. Te informacije vključujejo internetne protokolarne naslove (IP naslovi), vrsta uporabljenega brskalnika, ponudnika internetnih storitev (ISP), pred kratkim obiskane strani, datum in čas, kot tudi podatke clickstram. Te informacije ni mogoče uporabiti za sklepanje o posameznih oseb in jih uporabljamo samo za optimizacijo naše spletne strani in mobilne aplikacije, analizirati trende in izboljšati naše ponudbe. Fraport Slovenija teh podatkov ne uporablja s ciljem namena prodaje ali trženja preko spletne strani ali mobilne aplikacije. Ti podatki niso povezani z osebnimi podatki. 

 

Piškotki in internetna tehnologija

Fraport Slovenija uporablja piškotke (majhne besedilne datoteke, ki so poslane na vaš brskalnik preko spletnega strežnika in shranjene na vašem računalniku) in podobne tehnologije za prilagajanje naših ponudb vašim potrebam, da bi dobili boljši vtis kateri deli naše spletne strani in mobilne aplikacije so še posebej priljubljeni in da bi ugotovili, kako se uporabniki premikajo po naši spletni strani. Večina brskalnikov je nastavljenih, da avtomatično sprejme piškotke. To je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik, zato ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. To pa lahko povzroči, da nekatere značilnosti naše spletne strani ne bodo na voljo. Piškoti ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov oz informacij, ki bi vas lahko identificirale.

 

Portal

Fraport Slovenija poslovnim partnerjem omogoča uporabo Portala za dostop do dokumentacije družbe Fraport Slovenija. Z registracijo in posebnim klikom (in s tem individualno odobritvijo) za dostop do Portala uporabnik soglaša z zbiranjem, obdelavo in uporabo osebnih podatkov za namen odobritve dostopa, njegovo delovanje in obveščanje uporabnika o spremembah in novostih. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva preklic strinjanja, kar pomeni, da bo uporabniku nadaljnji dostop do Portala onemogočen. Pri zahtevi preklica soglasja ali prenehanja potrebe po dostopu do Portala bo Fraport Slovenija izbrisal vse osebne podatke uporabnika. Fraport Slovenija pri hrambi in zaščiti zbranih osebnih podatkov upošteva vse zakonske pogoje.

 

Izjava o soglasju

Z uporabo te spletne strani ali mobilne aplikacije soglašate z zbiranjem podatkov o vas za zgoraj navedene namene. Če se ne strinjate, vas prosimo, da se vzdržujete obiskovanja spletne strani Fraport Slovenija.