DomovPotniki in obiskovalciNasveti za potovanjePrtljagaOddana prtljaga

Oddana prtljaga

Ob prijavi na let se prtljaga stehta in označi s prtljažnimi listki. Ob zaključku prijave potnik prejme potrdila o oddani prtljagi. Potrdilo v primeru izgubljene prtljage potrjuje, da je potnik prtljago resnično oddal.

Za vsak kos prtljage velja:

  • jasno mora biti označen s potnikovim imenom in naslovom z notranje in zunanje strani;
  • vsi stari listki morajo biti odstranjeni;
  • teža posameznega kosa oddane prtljage ne sme presegati 32 kilogramov. Izjema so večji glasbeni inštrumenti, posebna oprema (npr. invalidski voziček) in športna oprema;
  • elektronske naprave v oddani prtljagi morajo biti že pred oddajo prtljage izključene;
  • da je potrebno upoštevati pravila vnosa nevarnih snovi in prepovedanih predmetov v letalo - več si lahko preberete na povezavi;
  • svojih osebnih dokumentov ne vstavljajte v prtljago, ki jo boste oddali.

Prtljage na letališču ne puščajte brez nadzora, saj iz varnostnih razlogov obstaja verjetnost, da bo prtljaga odstranjena s strani varnostnih organov.
Dovoljena količina brezplačne oddane prtljage se razlikuje po prevoznikih. Za preseženo dovoljeno količino je potrebno doplačilo, zato pred potovanjem preverite pravila glede prtljage pri prevozniku. Za čarterske lete se pozanimajte pri turistični agenciji, s katero potujete.

Preverjanje ustreznosti in zaščita prtljage

V odhodnem delu potniškega terminala lahko najdete tehtnico, kjer lahko preverite težo prtljage, ter sistem za ovijanje prtljage, ki omogoča zaščito in varen prenos.

S storitvijo ovijanja lahko zavarujete kovčke, potovalke, nahrbtnike, različne škatle, palice za golf, otroške avto sedeže in vozičke ter različne predmete po vaši izbiri.

Kontakt

Za več informacij glede storitve ovijanja prtljage lahko pokličete na telefonsko številko 041 590 565 ali pošljete sporočilo na info@debor.si.
Obratovalni čas je od 9. do 13.30 ure.
Storitev je mogoče naročiti tudi izven navedenega časa s predhodnim telefonskim klicem na omenjeno telefonsko številko.