DomovPotniki in obiskovalciNasveti za potovanjeSproščeno na pot z letalom

Sproščeno na pot z letalom!

Poleti je letalski promet na ljubljanskem letališču še posebej živahen. Številni boste oddih preživeli na eni od priljubljenih počitniških destinacij, se potepali po evropskih prestolnicah ali pa dopust izkoristili za obisk družine in prijateljev po vsem svetu. Da bi bil začetek vaše poti z letalom čim bolj prijeten, sledite spodnjim nasvetom.

 

PRAVOČASEN PRIHOD NA LETALIŠČE

Na letališču bodite vsaj dve uri pred letom. Tako boste pravočasno uredili vse formalnosti - prijavo na let in oddajo prtljage ter opravili varnostni pregled. Preostali čas boste lahko sproščeno preživeli v udobju ene od naših čakalnic za odhodne lete, se okrepčali in osvežili v gostinskih lokalih ali pred potovanjem opravili še zadnje nakupe. Najmlajši bodo na let lažje počakali ob igri v letalsko obarvanih otroških kotičkih.

 

 

POTOVALNI DOKUMENTI

Imate s seboj vse potrebne dokumente? Shranite jih v ročno prtljago oz. jih imejte pri sebi ves čas potovanja. Več >>

 

PRTLJAGA

Prtljago označite s svojimi podatki, ustrezno spakirajte stvari v oddano in ročno prtljago ter preverite posebnosti glede posebne prtljage. Na letalo ni dovoljen vnos prepovedanih in nevarnih predmetov. Zaradi varnostnih razlogov prtljage na letališču nikoli ne puščajte brez nadzora.

 

PRIJAVA NA LET

Na let se lahko prijavite prek spleta ali na prijavnem okencu v potniškem terminalu. Priporočamo, da varnostni pregled opravite takoj po prijavi na let.

VARNOSTNI PREGLED

Že pred vstopom na varnostno-kontrolno točko pripravite letalsko vozovnico ali vstopni kupon ter osebni dokument. Vaša prtljaga naj ne vsebuje nevarnih in prepovedanih predmetov. Prenosne digitalne naprave in vse predmete s kovinskimi deli, ki jih nosite (pas, ura, ključi, čevlji …), morate položiti posebej v namenski zabojček. Potniki s srčnim spodbujevalnikom osebje o tem obvestite pred pregledom. Več >>

Video varnostni pregled 

 

UDOBNO POČAKAJTE NA LET

V odhodnih čakalnicah terminala lahko izkoristite posebne ponudbe gostinskih lokalov in trgovin. Sprostite se lahko na masažnih stolih ali med prebiranjem v kotičku za izmenjavo knjig, brezplačno brskate po spletu, za razvedrilo najmlajših pa sta na voljo letalsko obarvana igralna kotička. Na izhodu za vkrcanje na letalo morate biti najpozneje ob času, navedenem na letalski vozovnici ali vstopnem kuponu. Ob prihodu na letališče ponovno preverite številko izhoda, saj se le ta lahko spremeni. 

 

Od doma v svet! Prijazno. Prijetno. Varno.