DomovPotniki in obiskovalciVodeni ogledi

Vodeni ogledi

Za vse, ki jih zanimata letališko vzdušje in potek dela na letališču, smo pripravili različne programe vodenih ogledov letališča ter posameznih letaliških služb. Vodeni ogledi so namenjeni predvsem vrtcem, osnovnim in srednjim šolam ter fakultetam. Veseli smo tudi obiskov različnih društev in drugih organiziranih skupin.

Strokovni ogled za skupine šol, povezanih z letališko dejavnostjo, organiziramo brezplačno, ostali vodeni ogledi se zaračunajo po veljavnem ceniku spodaj. 

KRAJŠI OGLED

Trajanje: 90 min

Cena: 152,50 EUR (ddv vključen) / skupino

Možni termini: torek / četrtek (pričetek ob 9.00 / 9.30) oz. po dogovoru

Program: javni del potniškega terminala (postopek prijave na let in oddaje prtljage), varnostna kontrola (pomen varnosti in prepovedani predmeti), Schengenski del potniškega terminala, vožnja po glavni ploščadi (oskrba letala), gasilsko reševalna služba (predstavitev dela gasilcev ter predstavitev enega gasilskega vozila). Glede na želje in zmožnosti se lahko program tudi individualno dopolni.

Ciljna skupina: vrtci, osnovne in srednje šole, društva ter druge organizirane skupine. Vsebinsko se posamezni ogled prilagodi ciljni skupini.
 

STROKOVNI OGLED

Trajanje: 180 min

Cena: 207,40 EUR (ddv vključen) na skupino

Možni termin: individualno (pričetek ob 9:00 / 9:30)

Program: individualno glede na želje in zmožnosti

Ciljna skupina: fakultete in izobraževalne ustanove povezane z letališko dejavnostjo in tisti, ki želijo izvedeti več.
 

GASILSKI OGLED

Trajanje: 40 min

Cena: brezplačno (za prostovoljna gasilska društva)

Možni termini: sobota (pričetek ob 9:00 / 9:30)

Program: predstavitev dela in opreme Gasilsko reševalne službe

Ciljna skupina: prostovoljnagasilska društva in poklicne gasilske enote


STROKOVNI OGLED FRAPORTOVE LETALSKE AKADEMIJE 

Trajanje: 45 minut 

Cena: 146,40 EUR (ddv vključen) / skupino

Možni termini: glejte koledar spodaj

Ciljna skupina: Prostovoljna gasilska društva, poklicne gasilske enote in vse ostale osebe starejše od 18 let, ki jih zanimajo letališko-gasilska dejavnost, usposabljanje letališkega osebja, področji kriznega upravljanja ter zaščite in reševanja.

Program: Akademija skupaj s svojimi partnerji ponuja širok nabor usposabljanj, tako s področja letalstva kot s področja kriznega upravljanja ter zaščite in reševanja. Za vse zaposlene v letalstvu je trenutno na voljo več kot 36 usposabljanj, ki potekajo na različnih lokacijah po Sloveniji, Nemčiji in Bolgariji ter na lokacijah posameznih strank. Prijazno osebje letalske akademije vas bo popeljalo na ogled po novem objektu, ki je bil zgrajen za namen usposabljanja letališkega osebja s celega sveta. Ogledali si boste lahko moderno opremljene učilnice, krizno-komandni center, Rosenbauerjev taktični simulator za vožnjo, virtualne rešitve in garažo z opremo in vozili. Na vadbenem poligonu, ki se razprostira na približno 13.000 m2 se boste seznanili s simulatorjem za gašenje v velikosti letala A320, mobilnim helikopterskim simulatorjem, najnovejšim modelom letališkega gasilskega vozila Panther 6x6 ter letalom tipa CRJ200, na katerem potekajo usposabljanja na temo izvleke letal.
 

OTROŠKI OGLED FRAPORTOVE LETALSKE AKADEMIJE 

Trajanje: 120 minut

Cena: 146,40 EUR (ddv vključen) / skupino

Možni termini: glejte koledar spodaj

Ciljna skupina: Vrtci in osnovne šole, društva in druge organizirane skupine otrok med 5. in 11. letom starosti.

Program: Letalska akademija ponuja poseben ogled tudi za najmlajše. Otroci bodo popotovanje po objektu pričeli v eni izmed učilnic, kjer bodo prisluhnili napeti zgodbi o gasilcu Frenku. Nato se bodo s pomočjo Frenkovih namigov podali na lov za zakladom in na ta način spoznali prostore Letalske akademije in vadbeni poligon ter se seznanili z osnovami požarne varnosti. Pravilni odgovori na vprašanja jih bodo vodili do čisto pravega zaklada. Program se bo zaključil s krajšo likovno delavnico, na kateri bodo barvali pobarvanke, izdelali dalmatinca Flika in svojo gasilsko čelado.

 

KOLEDAR PROSTIH TERMINOV

Vse oglede izvajamo po vnaprejšnjem dogovoru. Zaradi velikega zanimanja, priporočamo rezervacijo vsaj 2 meseca v naprej.

Postopek rezervacije:
1. Izbira in rezervacija želenega prostega termina v koledarju (povezava zgoraj).

2. Najava (okvirnega) števila obiskovalcev, tako otrok, kot spremljevalcev. V eni skupini je lahko največ 30 oseb.

3. Posebne želje in zahteve.

Postopek plačila

Na dan ogleda vročite prosim vašemu vodiču naročilnico (lahko že prej, kot sken po e-pošti). Izdana naj bo na: Fraport Slovenija, d.o.o., Zg. Brnik 130a, 4210 Brnik. V primeru, da je plačnik fizična oseba potrebujemo ime, naslov in davčno številko plačnika. Predmet naročila: ogled letališča in datum ogleda.

Za morebitne dodatne informacije se lahko obrnete na Urha Vambergerja (vodeni-ogledi@fraport-slovenija.si).