Fraport Slovenija dobitnik priznanja Kristalni Triglav 2021

Zg. Brnik, 14. oktober 2021 –  Družba Fraport Slovenija, upravljavec Letališča Ljubljana, je ponosni dobitnik Kristalnega Triglava 2021, enega najvišjih priznanj na področju turizma pri nas. Priznanje je v okviru Dnevov slovenskega turizma v Postojnski jami včeraj že enajstič podelilo Društvo turističnih novinarjev Slovenije.
kristalni_Stapel-in-Bulc.jpg

 

Dr. Babett Stapel, poslovodna direktorica družbe Fraport Slovenija, je ob prejemu nagrade povedala: »V imenu Fraporta Slovenija sem počaščena in ponosna, da sprejemam to prestižno in cenjeno nagrado. To je priznanje vsem našim sodelavcem za dolgoletno predano delo in za dokončanje zelo pomembnega projekta v izjemnih okoliščinah. Novi potniški terminal je velik dosežek, ki izboljšuje potovalno izkušnjo in kaže trdno prepričanje v oživitev prometa na našem letališču. Hkrati je to tudi velik doprinos za Slovenijo in prispevek k nadaljnji rasti slovenskega gospodarstva.

Hvala Društvu turističnih novinarjev Slovenije, da je prepoznalo naša prizadevanja.«


Kot so utemeljili v Društvu turističnih novinarjev Slovenije, je družba Fraport Slovenija ob podpori lastnika družbe Fraport AG julija letos na ljubljanskem letališču tik pred predsedovanjem Slovenije Evropskemu svetu in pred začetkom glavne turistične sezone predala namenu nov potniški terminal, s katerim je podvojila sprejem in odpravo potnikov v mednarodnem prometu. Gre za infrastrukturo, ključno za dolgoročni razvoj letališča, slovenskega turizma in izboljšanje letalske povezljivosti naše države. Prepoznali so tudi izreden pomen za državo in za slovenski turizem, ki jih ima vzpostavljanje novih letalskih povezav   v težkih razmerah počasnega okrevanja po epidemiji.

Kontakt

Korporativno komuniciranje
PR@fraport-slovenija.si +38642061103