Kariera pri Fraportu Slovenija

Več kot 400 nas je. Vsak od naših sodelavcev je strokovnjak na svojem področju in skupaj soustvarjamo letališki vsakdan potnikom, obiskovalcem ter poslovnim partnerjem. Pri tem se srečujemo z različnimi izzivi, ki jih prinaša dinamično delo, hkrati pa skušamo graditi skupnost zavzetih in motiviranih sodelavcev. Zanje skrbimo s kariernim razvojem in številnimi ugodnostmi. Za delo na področju kadrov smo bili večkrat nagrajeni, tako z nazivom zaposlitvenega portala mojedelo.com »Ugledni delodajalec«, kot »Najboljši zaposlovalec v regiji«, ki nam ga je podelil SPIRIT Slovenija.

Področja dela

Letališče ponuja vznemirljivo okolje za delo. Odkrijte, katera področja dela ponujamo.

teams.jpg

 

Administracija

Področje administracije obsega različne podporne službe, ki
skrbijo za finance, planiranje in kontroling, komercialo, kadre, informatiko, upravljanje nepremičnin, sisteme upravljanja, usposabljanja in drugo. Zaposlujemo strokovnjake z različnih področij, ki sta jim skupna predanost in strokovnost pri delu.

0B0A8253.jpg

 

Operativa

Operativa je srce letališča in skrbi za nemoteno oskrbo letal, potnikov ter tovora. Poleg tega sodelavci v tem sektorju skrbijo še za nadzor nad letališkimi procesi, vzdrževanjem in varnostjo. Pri sodelavcih v teh službah cenimo zavzetost, dinamičnost in pripravljenost na delo tudi ob malo bolj nenavadnih urah. Delo na letališču se namreč prilagaja voznim redom letalskih prevoznikov in prometnim konicam. Največ dela imajo naši sodelavci v poletni sezoni, še posebej med junijem in septembrom.

Delo v operativi pa ponuja tudi edinstveno delovno okolje in možnost za nenehno nadgrajevanje znanja. Poleg tega naši zaposleni cenijo družbo prijetnih sodelavcev ter urejene delovne prostore z vso potrebno opremo za varno delo.

studentsko-delo.jpg

 

Praksa in študentsko delo

Študentsko delo nudimo predvsem na področju operativnih
služb in pri objavi prostih mest sodelujemo z različnimi servisi. Nudimo tudi možnost opravljanja prakse. Za več informacij nam lahko pišete na kadri@fraport-slovenija.si.

Prisluhnite našim sodelavcem

Agentka za oskrbo potnikov

agentka za oskrbo potnikov

Katja Tajnšek,  agentka za oskrbo potnikov

Potnikom omogočiti, da se odpravijo na dolgo pričakovano potovanje, prinaša svojevrstno zadovoljstvo. Kako poteka usposabljanje za delo agentke za oskrbo potnikov in kakšne so njene naloge, preverite v videu.  

Upravljalec sredstev za zemeljsko oskrbo

GSE operator

Blaž Lopatić, upravljalec sredstev zemeljske oskrbe

S pestrim voznim parkom sredstev za oskrbo letal – traktorčki, trakovi za prtljago, nakladalnimi ploščadmi, letališkimi stopnicami, avtobusi in še bi lahko naštevali, upravlja dobro uigrana ekipa v službi za tehnično oskrbo letal. V videu izvedite, kako poteka njihovo delo in zakaj je to nekaj edinstvenega.

Gasilec reševalec

gasilec reševalec

Nejc Bogataj,  gasilec reševalec

Ste vedeli, da imamo na letališču svojo gasilsko-reševalno enoto? V videu izvedite, kako se odvije običajen dan gasilca reševalca, kako poteka šolanje za ta poklic in kako je biti del ekipe, ki diha kot eno.

Zakaj kariera pri Fraportu Slovenija?

Zakaj kariera pri Fraportu Slovenija?

Zakaj kariera pri Fraportu Slovenija?

Špela Uršič, vodja kadrov in izobraževanja, o prednostih zaposlitve na letališču

Se bomo srečali na razgovoru?

Se bomo srečali na razgovoru?

Se bomo srečali na razgovoru?

Lea Jarc Smole, strokovna sodelavka za kadre o poteku razgovorov in uvajanju v delo

Razvoj kadrov

V družbi je izobraževanje in usposabljanje zaposlenih med strateškimi prioritetami, saj so vrhunski kadri tradicionalno naša konkurenčna prednost. V skladu s svojo storitveno dejavnostjo, kjer je potrebnih veliko specifičnih znanj, spodbujamo tako interna izobraževanja, kakor tudi šolanja v izobraževalnih ustanovah v Sloveniji in tujini.

Gre namreč za redke, a zanimive, poklice pri katerih je pomembnost usposabljanj in nadgrajevanj znanja ključnega pomena. Svoje pri tem dodajo tudi tehnološke spremembe ter zahteve letalskih prevoznikov. Našim sodelavcem zato nudimo številna usposabljanja, s katerimi ohranjajo in nadgrajujejo svoje kompetence, še posebej tiste s področja strokovnih ter operativnih znanj. Pri tem sodelujemo tako z internimi, kot zunanjimi izvajalci.

Posebno skrb  namenjamo vodjem, za katere imamo poseben program razvoja in nadgradnje veščin,  ki jim pomagajo pri skrbi za zaposlene in uveljavljanju strateških usmeritev  družbe.

Pri razvoju  kadrov spremljamo in vpeljujemo različne sodobne pristope, od raziskave  zadovoljstva, letnih pogovorov, metod ocenjevalnega centra, prenosa znanja, preverjanja strokovnosti in druge.

Ugodnosti za naše zaposlene

  

Edinstveni svet našega letališkega vsakdana!

Letališče je brez dvoma eno izmed bolj vznemirljivih okolij za delo. A kar največ šteje, so odnosi, zato z veliko posluha, skrbnosti in odgovornosti upravljamo naše medsebojne odnose in skrbimo za zadovoljstvo vseh sodelavcev. Trudimo se, da ustvarjamo možnosti osebnega in kariernega razvoja ter da nudimo številne ugodnosti, s katerimi si lahko vsak zaposleni lajša izzive na poslovnem in družinskem področju.

V nadaljevanju predstavljamo, s katerimi ugodnostmi na letališču skrbimo za naše medsebojno dobro počutje in vzpodbudno sodelovanje.  

  

Uskladitev osnovne plače
Osnovne plače vsako leto samodejno zvišamo za 0,8 %.

Variabilno plačilo
Nagrajujemo delovno uspešnost zaposlenih.

Letna nagrada za poslovno uspešnost
V primeru dobrih poslovnih rezultatov družbe vsem sodelavcem izplačamo letno nagrado za poslovno uspešnost.

Povračilo stroškov prehrane in prevoza
Stroške prehrane in prevoza povrnemo do maksimalne višine, ki se ne všteva v davčno osnovo.

Nadomestilo za čas odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe
Za čas odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe izven dela izplačamo 90 % nadomestila.

Solidarnostna pomoč
V primeru dolgotrajnih bolniških odsotnosti in elementarnih nesreč izplačamo solidarnostno pomoč.

Dodatno pokojninsko zavarovanje
V pokojninski sklad vplačamo 4 % osnovne plače zaposlenega.

Nezgodno zavarovanje
Za nezgodno zavarovanje (izplačilo nadomestila za bolnišnični dan) vplačamo polovico premije zaposlenega.

Specialistično zdravstveno zavarovanje
V primeru bolezni ali poškodbe omogočamo hitrejšo pot do diagnoze, zdravljenja in ozdravitve z naborom specialističnih storitev, operativnih posegov, rehabilitacije, zdravil, drugega zdravniškega mnenja, telefonskega svetovanja zdravnika ter dodatnih preventivnih testov.

Brezplačno parkiranje
Omogočamo brezplačno parkiranje v garažni hiši ali na prostem.

Popusti za zaposlene
Pri poslovnih partnerjih (npr gostinska ponudba na letališču in ugodnosti v ponudbi brezcarinske prodajalne Crew Shop) zagotavljamo ugodnejše nakupe.

  

Cepljenja
Brezplačno nudimo cepljenja proti klopnemu meningoencefalitisu in sezonski gripi.

Športne aktivnosti
Financiramo štartnine za izbrana športna tekmovanja in organiziramo športne dogodke.

Službena kolesa
Nudimo uporabo službenih koles na območju letališča.

Sveže sadje
Vsak teden razveseljujemo sodelavce s svežim sadjem.

  

Delo s skrajšanim delovnim časom
Delo s krajšim delovnim časom omogočamo tudi izven zakonsko upravičnega obdobja.

Počitniške namestitve
V naših počitniških namestitvah na Rogli, v Čatežu in v Bovcu nudimo ugodno bivanje in preživljanje prostega časa.

Neplačana odsotnost zaradi socialnih in zdravstvenih razlogov
Na željo zaposlenega lahko odobrimo do šestmesečno odsotnost brez nadomestila plače zaradi socialnih ali zdravstvenih razlogov na strani zaposlenega ali njegovih ožjih družinskih članov.

Fleksibilni delovni čas
Za zaposlene v administraciji je obvezna prisotnost na delovnem mestu med 9. in 15. uro, prej in potem pa lahko zaposleni koristijo možnost fleksibilnega prihoda na delo oz. odhoda z dela. En dan v tednu imajo tudi možnost dela od doma.

Rojstni dnevi zaposlenih
Ob rojstnem dnevu zaposlenemu podarimo tortico v letališkem bistroju Lolita.

  

Fleksibilni delavnik
V tednu uvajanja otroka v vrtec ali šolo zaposlenim omogočimo fleksibilni delavnik.

Obdaritev otrok
Novorojenčke naših zaposlenih obdarimo s pozornostjo, prvošolčke presenetimo z darili, otroke do vključno osmega leta pa ob koncu leta obdari Božiček.

Počitniško varstvo otrok
V času šolskih počitnic nudimo in posredujemo ponudbe programov organiziranega varstva otrok po ugodnejši ceni.

  

Družabni dogodki
Za zaposlene tekom leta organiziramo tematska družabna srečanja, npr. piknike, zabave, vsaki dve leti pa festival Zabavno letališče.

Korporativno prostovoljstvo
Z združenjem Slovenska filantropija enkrat letno organiziramo korporativno prostovoljno akcijo, prostovoljcem pa ta dan pripada izredni dopust.