O nas

Želite izvedeti več?

Z veseljem vam bomo pomagali z dodatnimi informacijami.

Zgodovina letališča

Prvo letalo, tipa DC 6B, je na današnjem Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo na božični večer leta 1963, redni letalski promet pa je stekel 9. januarja leto kasneje.

Prva pripravljalna dela za gradnjo letališča so se začela leta 1952, dobro desetletje kasneje pa se je ob pristanku prvega potniškega letala na brniškem letališču začelo graditi povsem novo stičišče priložnosti. 

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v regiji predstavlja eno od vodilnih letališč z gravitacijskim območjem več kot 4 milijone prebivalcev, ki balkansko regijo povezuje z Zahodno in Srednjo Evropo.

Zaradi nenehne rasti in razvoja je ljubljansko letališče pomembno vozlišče za potniški in tovorni letalski promet ter distribucijske in logistične storitve.

Več

Družbo Fraport Slovenija, d.o.o. upravlja edini družbenik, to je Fraport AG Nemčija, ki ima končno pristojnost za vprašanja poslovanja družbe.

Odbor Vlagatelja je sestavljen iz treh članov, ki jih imenuje edini družbenik. Aktualni člani Odbora so Holger Schaeffers (predsednik), Alexander Laukenman (član) in Tamara Weyer (član).Vsi člani Odbora so iz družbe Fraport AG Frankfurt Airport Services Worldwide.

Odbor Vlagatelja ima tista pooblastila, ki so določena v sklepu edinega družbenika o ustanovitvi Odbora Vlagatelja ali v notranjih predpisih družbe, v kolikor so notranji predpisi sprejeti s sklepom edinega družbenika Fraport AG.

Moto skupine je: Vsi smo Fraport! 

Ne glede na to, kje na svetu in znotraj katere družbe v Skupini delujemo. Naše cilje dosegamo skupaj!

Fraport Slovenija, d.o.o. je v 100-odstotni lasti nemške družbe Fraport AG, ki je prek hčerinskih družb aktivna na 31 letališčih po celem svetu.

Hrbtenico delovanja skupine predstavlja široko strokovno in tehnološko znanje, ki odlikuje posamezne družbe pod okriljem Fraport AG.