Poslovodstvo družbe

Vsakodnevno poslovanje družbe Fraport Slovenija, d.o.o., vodi poslovodstvo družbe.

Zmago.jpg

 

Zmago Skobir je bil za poslovodnega direktorja družbe Aerodrom Ljubljana, d.o.o., imenovan marca 2015, po zaključku prodaje Aerodroma družbi Fraport AG in preoblikovanju iz delniške v družbo z omejeno odgovornostjo.

Aerodromu Ljubljana se je pridružil leta 2002, sprva kot svetovalec uprave, leto za tem je bil imenovan za člana uprave, julija 2007 pa je postal predsednik uprave. V upravi je bil odgovoren za prometno-tehnični sektor, komercialni sektor, aeroinženiring, pravno področje in področje korporativnega komuniciranja.

Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, pravosodni izpit je opravil na Višjem sodišču v Ljubljani, specializacijo pa na pravni fakulteti v Beogradu. Njegove izkušnje na področju letalstva in turizma so izjemno bogate.

Kot komercialni direktor je v Adrii Airways deloval v letih 1984-1998, ko je bil odgovoren za vzpostavitev prve redne linije domačega prevoznika in partnerstva s prevoznikom Lufthansa. V tem času je v Nemčiji ustanovil in vodil podjetje Adria GmbH-Frankfurt ter odprl letalskopovezavo s Frankfurtom. 

Poslovno pot je nadaljeval z vodenjem podjetja Globtour. Bil je idejni vodja ustanovitve turističnega konzorcija SPOT (Slovenian Power of Tourism), ki ga je tudi vodil, član strokovnega sveta za turizem pri Ministrstvu za gospodarstvo in član strokovnega sveta pri Slovenski turistični organizaciji.

Na Ekonomski fakulteti na podiplomskem študiju je predaval o letalskem turizmu in letalskih prevoznikih.

Od leta 2006 je član upravnega odbora ACI Europe, ki pomembno vpliva na oblikovanje evropske letališke in prometne politike. 

babett.jpg

 

Dr. Babett Stapel, ki je od 1. julija 2021 dalje imenovana za poslovodno direktorico družbe, se je Fraportu Slovenija pridružila leta 2016. 

Diplomirala je iz prava na univerzi v Hamburgu v Nemčiji z dopolnilnim izobraževanjem iz poslovne administracije (MBA) na univerzi v Nottinghamu v Angliji. Ima šestnajst let poklicnih izkušenj, od tega pet let kot članica upravnih odborov in enajst let na položajih z odgovornostjo do zaposlenih, kjer je pozornost osredotočala predvsem na strateški razvoj poslovanja, človeške vire, komunikacijo in podobo ter sisteme upravljanja. 

Svojo kariero je začela leta 1998 kot odvetnica v odvetniški pisarni Quack & Mook v Hamburgu. Podjetju Fraport AG se je pridružila leta 1999 kot pravnica družbe, svojo kariero pa nadaljevala kot analitik in vodja oddelka za strateško maloprodajo. Poklicno se je osredotočila na strateški poslovni razvoj, najemno pravo, trženje, tržne raziskave, organizacijski razvoj, človeške vire, integrirane sisteme upravljanja, zunanje dejavnosti in kontroling (vključno z upravljanjem pogodb). 

Leta 2011 je v družbi Fraport Lima (Peru) prevzela položaj direktorice, odgovorne za organizacijo, komunikacijo in skladnost poslovanja. Po kratkem postanku v družbi Fraport Bolgarija kot direktorica poslovnega razvoja je nadaljevala z mednarodno kariero kot glavna komercialna, finančna in administrativna direktorica ter prokuristka, odgovorna za enote računovodstva in financ, načrtovanja in kontrolinga, človeških virov in izobraževanja, integriranih sistemov upravljanja ter upravljanja nepremičnin.

Oliver Weiss je položaj direktorja operative v Fraportu Slovenija zasedel v začetku leta 2020. Ima bogate izkušnje iz letalstva in letališke industrije, saj ji je predan že skoraj trideset let.

Svojo kariero je začel leta 1992 kot kontrolor oskrbe na letališču v Frankfurtu, nadaljeval pa v Fraportu AG, kjer je opravljal dela na področju planiranja, vodil je center za stike s potniki, bil asisten vodje terminala, ter vodil službo za koordinacijo in vodenje prometa. Od leta 2006 dalje je vključen v različne mednarodne projekte Fraporta AG.
V svoji zavidljivo bogati poslovni karieri je deloval na številnih mednarodnih letališčih. Bil je vodja upravljanja zračnega prometa na mednarodnem letališču Indira Gandhi v New Delhiju, izvršni operativni direktor v Kairu, direktor operative na letališču King Abdulaziz v Savdski Arabiji, direktor letaliških operacij v Frankfurtu, nazadnje pa je deloval kot izvršni operativni direktor na letališču Pulkovo v St. Peterburgu.

Oliver.jpg

 

Organiziranost družbe

Organizacijska shema Fraporta Slovenija

 

Organizacijska shema družbe