Letališče Ljubljana v partnerstvu s CarbonClick vsem svojim potnikom ponuja izravnavo ogljičnega odtisa

Zg. Brnik,  7. 7. 2021 - Potnikom ljubljanskega letališča, ki ga upravlja Fraport Slovenija, je po novem na voljo program, s katerim lahko prostovoljno izravnavajo svoj ogljični odtis. Partnerstvo med Fraport Slovenija in CarbonClick je edinstveno in v svetovnem merilu med prvimi rešitvami takšne vrste. Možnost izravnave ogljičnega odtisa je na voljo vsem potnikom, ne glede na to, katero letalsko družbo uporabljajo.
Landing page.JPG

 

Ker se letalski potniki zavedajo ogljičnega odtisa, ki ga povzročajo potovanja z letali, imajo letališča odlično priložnost, da prevzamejo vodilno vlogo in ponudijo pomembne podnebne rešitve. Vsi letalski prevozniki namreč svojim potnikom ne omogočajo rešitev za zmanjševanje emisij ogljika, pa tudi kakovost tistih, ki to možnost ponujajo, ni primerljiva.


CarbonClick uporablja certificirana nadomestila za zmanjševanje vpliva letalske dejavnosti na podnebje s pomočjo etičnih, preglednih in popolnoma sledljivih Gold standard projektov pogozdovanja in obnovljive energije. To vsem potnikom, ki se odločijo za izravnavo ogljičnih emisij, ki jih povzročijo z letalskimi potovanji, omogoča natančen vpogled v to, kje in kako se vlagajo njihova nadomestila.  

»Svojim potnikom dajemo možnost za zmanjševanje negativnih vplivov na okolje. To je skladno z našim trajnostnim delovanjem in zavezo, da bomo delovali na način, ki ne ogroža naravnega in družbenega okolja, in da bomo s pomočjo različnih aktivnosti v okolju, v katerem delujemo, sobivali, mu vračali in ga bogatili,« je dejal Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraporta Slovenija.

Osredotočili so se na to, da je program enostaven za uporabo, skupaj s CarbonClick pa so ustvarili rešitev, ki potnikom omogoča preprosto skeniranje QR kode, prikazane na različnih mestih po vsem letališču. Tako lahko hitro izračunajo odtis svojega leta in ga s plačilom za izbrane projekte nadomestijo. Glede na trenutni obseg prometa na ljubljanskem letališču lahko program izravna 5 milijonov kg CO2 in 80 milijonov kilometrov letenja na leto.

Airport-14.jpg

 

Dave Rouse, predsednik uprave CarbonClick je ob lansiranju produkta povedal: »Z lažjim in preglednejšim pobotom lahko potnikom omogočimo takojšnje ukrepanje glede njihovega ogljičnega odtisa. Spodbujanje potnikov, da letijo na način, ki omejuje njihov vpliv na okolje, je pomemben del okrevanja letalske industrije in pomeni, da lahko pobudo prevzamemo že preden nam bodo na voljo čistejše tehnologije.«    

O CarbonClick

CarbonClick podjetjem in njihovim strankam omogoča, da se s preprostim klikom spoprimejo s podnebnimi spremembami in pomagajo več kot 600 podjetjem v 35 državah in več kot 66.000 posameznikom, ki izvajajo podnebne ukrepe. CarbonClick za potrebe izravnave ogljika uporablja portfelj certificiranih visokokakovostnih in mednarodnih projektov. Več informacij najdete na spletnem mestu ljubljana.carbon.click.

  

Dodatne informacije:

Cathrine Pierce, CarbonClick, cat@carbonclick.com ali +64 027 569 0180 .

Kontakt

Korporativno komuniciranje
PR@fraport-slovenija.si +38642061103