Trajnostno poročilo 2020

Zg. Brnik, 13. 8. 2021 -  Prizadevanja o trajnostnem poslovanju družbe Fraport Slovenija že šesto leto zapored celovito, strnjeno in transparentno predstavljamo v trajnostnem poročilu, ki je pripravljeno v skladu s standardi GRI (Global Reporting Initiative).
tp1080.jpg

 

Letos smo poročilo pripravili v izrednih razmerah, saj je pandemija pretresla letališko dejavnost v nepredstavljivih razsežnostih. Kljub drastičnemu upadu trga smo tudi leta 2020 udejanjali svoje   poslanstvo in dejavnost v skladu z vrednotami trajnostnega razvoja, ki smo jih z matriko bistvenosti prepoznali kot ključne.

»V poročilu poročamo o našem trajnostno naravnanem delovanju tako v odnosu do okolja, v odnosu do nas samih, odnosu do naših potnikov in vseh drugih za nas pomembnih deležnikov. Letošnje poročilo povzema »koronsko leto« 2020, tako da se skozenj reflektirajo posledice epidemije koronavirusa in globalna kriza, ki je doletela letalstvo,«  je ob izdaji poročila dejal  Primož Primožič, odgovoren za izvedbo projekta priprave poročila, sicer pa naš strokovni sodelavec za varstvo okolja.

Zmago Skobir, glavni poslovodni direktor,  je svoj nagovor v poročilu zaključil s spodbudnimi mislimi:  »Globalna družba brez delujočih zračnih povezav ne more funkcionirati. Letalstvo je eno glavnih gonil globalizacije, ki spodbuja razvoj sodobnega sveta, zato v ponovno oživitev te panoge nihče ne dvomi. Sprašujemo se le – kdaj? Zdi se, da smo na začetku konca. Pripravljeni, da v priložnostih, ki nam jih je prinesla zadnja kriza, vidimo nov začetek. Ljudem in planetu je dana nova priložnost. Priložnost, da zaživimo življenje, ki ga naš planet ne bo zavračal.«

Vabljeni, da tukaj odkrijete bogato vsebino poročila in izveste več o naših trajnostnih prizadevanjih.

Kontakt

Korporativno komuniciranje
PR@fraport-slovenija.si +38642061103