Air France dvakrat dnevno z ljubljanskega letališča v Pariz

Zg. Brnik, 31. 5. 2022 -  Letalski prevoznik Air France krepi povezavo z ljubljanskega letališča v Pariz. Število frekvenc bo z današnjim dnem podvojil – na letališče Charles de Gaulle bo letel dvakrat na dan. Tako bo ponudil večji obseg letenja, kot ga je z ljubljanskega letališča zagotavljal pred epidemijo Covida-19.
af2.jpg

 

Letalska povezava z ljubljanskega letališča na pariški Charles de Gaulle se bo močno okrepila. Prevoznik Air France z obstoječe dnevne frekvence prehaja na dvakrat dnevno letenje. Potniki bodo lahko izbirali med jutranjim letom ob 6:45 in popoldanskim letom ob 15:05. Urnik letenja je z dopoldanskim prihodom na pariško letališče ugoden tudi za nadaljevanje letalskih poti naprej po svetu.

Podrobnejši vozni red je na voljo tukaj.

CDG_si.jpg

safescore

Air France bo letenje z Brnika na letališče Charles de Gaulle opravljal s 100-sedežnim letalom Embraer 190. Lete je mogoče rezervirati na spletni strani prevoznika  www.airfrance.si.
  
Ob uvedbi dveh dnevnih letov med Ljubljano in Parizom  je regijska direktorica prodaje skupine Air France – KLM Ildiko Mc Partlin-Kiss  dejala:  »Zelo me veseli, da smo uvedli dodaten dnevni let iz Ljubljane v Pariz, kar priča o veljavi in zaupanju, ki ga ima letalska družba Air France na slovenskem trgu. Dodaten let bo prinesel odlično povezanost z ostalimi destinacijami, kamor leti Air France, ure poletov pa so idealne za načrtovanje vikend pobega v Pariz. Nadejam se, da bo s povečanim obsegom storitev Slovenija kmalu pozdravila veliko tujih turistov z vseh koncev sveta.«
  
Zadovoljstvo nad krepitvijo letalske povezave v Pariz je izrazila tudi  dr. Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija:  »Izjemno zadovoljni smo, da se naše dolgoletno uspešno partnerstvo z Air France zdaj nadgrajuje s še močnejšim nastopom na trgu, ki celo presega predkoronski obseg letenja. Pariz se po številu potnikov uvršča med najbolj priljubljene destinacije z ljubljanskega letališča, zato smo veseli, da bomo potnikom lahko omogočili še pestrejšo izbiro neposrednih letov tja in možnosti nadaljevanja poti do drugih kontinentov.«

hd-wallpaper-g21c1ab116_1920.jpg

 

S pogostejšimi leti Air France je Pariz trenutno destinacija z največjo frekvenco letov z ljubljanskega letališča. Lete v francosko prestolnico ponuja tudi nizkostroškovni letalski prevoznik Transavia France, in sicer dvakrat na teden na letališče Orly.

Z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana direktne lete do naslednjih destinacij trenutno ponujajo spodaj našteti prevozniki:

 • Air France dvakrat dnevno v Pariz,
 • Air Montenegro trikrat tedensko v Podgorico,
 • Air Serbia dvanajstkrat tedensko v Beograd in dvakrat tedensko v Niš,
 • British Airways petkrat tedensko v London, Heathrow,
 • Brussels Airlines petkrat tedensko v Bruselj,
 • easyJet šestkrat tedensko v London, Gatwick,
 • flydubai štirikrat tedensko v Dubaj (od julija naprej dnevno),
 • LOT Polish Airlines dnevno v Varšavo,
 • Lufthansa dvakrat dnevno v Frankfurt in dnevno v München,
 • Swiss International Airlines dnevno v Zürich,
 • Transavia trikrat tedensko v Amsterdam,
 • Transavia France dvakrat tedensko v Pariz, Orly,
 • Turkish Airlines desetkrat tedensko v Istanbul,
 • Wizz Air dvakrat tedensko v Bruselj, Charleroi in trikrat tedensko v London, Luton.

V poletnem voznem redu pričakujemo še vzpostavitev letov prevoznika Air Montenegro v Tivat in prevoznika Israir v Tel Aviv.

Kontakt

Korporativno komuniciranje
PR@fraport-slovenija.si +38642061103