Transavia France z novo letalsko povezavo na
pariški Orly

Zg. Brnik, 15. 4. 2022 -  Včeraj smo na ljubljanskem letališču pozdravili novo letalsko povezavo. Lete na
pariško letališče Orly je vzpostavil nizkostroškovni prevoznik Transavia France, ki je del skupine Air France KLM. V francosko prestolnico bo letel dvakrat na teden in tako obstoječo ponudbo letov v Pariz, ki jih na letališče Charles de Gaulle zagotavlja Air France, razširil z večernimi leti ob četrtkih in nedeljah. Fraport Slovenija ob ugodnih razmerah pričakuje, da bo povezava prerasla v celoletno.
DSC_0293.JPG

 

Letalski prevoznik Transavia France dopolnjuje mrežo letov z ljubljanskega letališča. Prvo letalo je po uri in pol letenja z letališča Orly na Brniku pristalo včeraj, 14. 4. okoli 18. ure. Nizkostroškovnik bo lete ponujal dvakrat na teden, vsak četrtek in nedeljo po spodnjem voznem redu. Opravljal jih bo s 189-sedežnim letalom boeing 737-800.

transavia-2.jpg

safescore

Ob otvoritvi povezave smo na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana skupaj s prevoznikom pripravili simbolično slovesnost s prerezom traku ter posadko in prve potnike na pot pospremili s sladkim presenečenjem v barvah Transavie.  

Mag. Janez Krašnja, vodja letaliških storitev v Fraportu Slovenija, je ob vzpostavitvi nove povezave dejal: »Transavia France prinaša dobrodošlo dopolnitev letov v Pariz. Francoska prestolnica je med potniki ljubljanskega letališča izredno priljubljena. Novi leti so kot nalašč za tiste, ki bi Pariz radi doživeli v nekaj dneh, v obratni smeri pa idealna izbira za Francoze, ki načrtujejo podaljšan konec tedna v naši čudoviti Sloveniji. Verjamemo, da bo povezava upravičila pričakovanja prevoznika ter bo ob ugodnih epidemioloških razmerah v jeseni in nadaljevanju okrevanja povpraševanja po letih lahko prerasla v dolgoročno pridobitev mreže ljubljanskega letališča.«

DSC_0316.JPG

 

Letalske vozovnice Transavie France v Pariz je mogoče rezervirati na prevoznikovi spletni strani www.transavia.com ali na spletni strani ljubljanskega letališča www.lju-airport.si že za 49 evrov v eno smer.  

Transavia na ljubljanskem letališču ponuja tudi lete v Amsterdam, in sicer od leta 2017 naprej. Slovenijo z Nizozemsko v poletnem voznem redu povezuje do štirikrat na teden, ob torkih, četrtkih, petkih in nedeljah.

Francoski nizkocenovni prevoznik Transavia France z bazo na pariškem letališču Orly je v lasti družb Air France in Transavia. Z nizozemsko matično družbo delujeta pod skupno blagovno znamko Transavia in z leti iz Francije in Nizozemske zagotavljata povezave do številnih destinacij v Evropi in Sredozemlju.

af1.jpg

 

Plod tesnega in dolgoletnega sodelovanja ljubljanskega letališča z Air France je stabilna in močna povezava s Parizom, ki se nenehno nadgrajuje. Trenutno prevoznik v francosko prestolnico leti osemkrat na teden, z junijem pa napoveduje letenje dvakrat dnevno. Letališče Charles de Gaulle je kot eno največjih evropskih vozlišč tudi odlično izhodišče za nadaljevanje letalskih potovanj, še posebej v ZDA in Latinsko Ameriko.

DSC_0333.JPG

 

Mreža letov z ljubljanskega letališča v poletnem voznem redu ponuja povezave 15 rednih prevoznikov neposredno na 19 destinacij. V vrhuncu poletne sezone bo število tedenskih frekvenc letalskih prevoznikov bistveno večje kot lani, obeta se tudi močna čarterska sezona. Več o poletnem voznem redu je na voljo tukaj.

Kontakt

Korporativno komuniciranje
PR@fraport-slovenija.si +38642061103