V mreži letov z ljubljanskega letališča še Tivat in Tel Aviv

Zg. Brnik, 22. 6. 2022 -  Mrežo letov z ljubljanskega letališča sta dopolnili še zadnji dve od napovedanih povezav za letošnjo poletno sezono. Preteklo nedeljo je prevoznik Air Montenegro ponovno vzpostavil letenje v Tivat, izraelski prevoznik Israir Airlines pa je včeraj vrnil lete v Tel Aviv. Z nastopom šolskih počitnic naslednji teden bo na voljo tudi najobsežnejše število čarterskih letov v letošnjem poletnem voznem redu. V najbolj prometnem obdobju bodo potniki z ljubljanskega letališča lahko leteli z okoli 140 leti na teden.
am1.jpg

 

Prevoznik  Air Montenegro  je minulo nedeljo vzpostavil lete v  Tivat, priljubljeno črnogorsko obmorsko počitniško destinacijo. Tja bo do konca septembra ponujal štiri lete na teden, vsak ponedeljek, sredo, petek in nedeljo. Leti v  Tivat  so na voljo že od 89 evrov naprej (cena enosmerne letalske vozovnice). Leti v Podgorico v tem času ne bodo na voljo, Air Montenegro jih bo vrnil oktobra.

tivat_web.jpg

safescore

"Z začetkom poletja za ljubljansko letališče nastopijo prometno najbolj pestri meseci leta. Naši mreži se pridružujejo dodatni redni leti, v polnem zamahu bo zaživela čarterska ponudba. Veseli nas, da se je prevoznik Air Montenegro prilagodil povpraševanju naših potnikov in bo v vrhuncu poletne sezone ponujal lete do priljubljene počitniške destinacije v Črni gori. Prav tako pozdravljamo redno čartersko povezavo Israir Airlines, ki bo poskrbela predvsem za prihode tujih turistov v Slovenijo,"  je ob širitvi ponudbe letov pred nastopom visoke poletne sezone dejala  poslovodna direktorica Fraporta Slovenija, dr. Babett Stapel.

Prevoznik  Israir Airlines  je včeraj na ljubljansko letališče vrnil lete v  Tel Aviv. Ponujal jih bo vse do konca oktobra, vsak torek in soboto. Na povezavi bodo v Slovenijo potovali večinoma čarterski potniki, a je lete mogoče rezervirati tudi v prosti prodaji. Na voljo so  že od 80 eur naprej  (cena enosmerne letalske vozovnice). Drugo največje mesto Izraela ter gospodarsko in kulturno središče države  je zaradi svoje obmorske lege  privlačna poletna destinacija, ki slovi tudi po razburljivem nočnem življenju. Lete bo prevoznik opravljal z letaloma airbus A320 in boeing B737. Vzni red letov v Tel Aviv je na voljo tukaj.  

Z ljubljanskega letališča v poletnem voznem redu lete ponuja  15 rednih letalskih prevoznikov na 19 destinacij:

 • Air France  dvakrat dnevno  v  Pariz,  
 • Air Montenegro  dvakrat tedensko v  Podgorico  in štirikrat tedensko v  Tivat  (izmenjajoči  povezavi),
 • Air Serbia  enajstkrat tedensko v  Beograd  in dvakrat tedensko v  Niš,
 • Brussels Airlines  petkrat tedensko v  Bruselj,
 • British Airways  petkrat tedensko v  London, Heathrow,
 • easyJet  petkrat tedensko v  London, Gatwick,
 • flydubai  petkrat tedensko v  Dubaj,
 • Israir Airlines  dvakrat tedensko v  Tel Aviv,
 • LOT Polish Airlines  osemkrat tedensko v  Varšavo,
 • Lufthansa  dvakrat dnevno v  Frankfurt  in dnevno v  München,
 • Swiss International Airlines  dnevno v  Zürich,
 • Transavia  štirikrat tedensko v  Amsterdam,  
 • Transavia France  dvakrat tedensko v  Pariz, Orly,
 • Turkish Airlines  desetkrat tedensko  v  Istanbul,  
 • Wizz Air  dvakrat  tedensko v  Bruselj, Charleroi  in trikrat tedensko v  London, Luton.
Pestra čarterska ponudba

Ponudba čarterskih letov počitnikarjem v letošnjem vrhuncu sezone omogoča večjo izbiro destinacij. Turistične agencije, ki organizirajo poletne čarterje z ljubljanskega letališča, bodo zagotavljale lete do najbolj priljubljenih destinacij v  Turčiji, Španiji, na številnih grških otokih in v Egiptu.

zakintos-gcc4b5f2b8_1920.jpg

 

Dinamična rast potnikov

V prvih petih mesecih leta smo na ljubljanskem letališču našteli skupaj več kot  280 tisoč potnikov, kar je skoraj sedemkrat več kot v enakem obdobju lani. V prejšnjem mesecu smo v primerjavi z majem 2021 zabeležili šestkrat več potnikov (84.886). Dinamično rast potnikov spodbuja sproščanje vstopnih omejitev v evropskih državah in po svetu ter s tem povezano okrepljeno povpraševanje po rednih letih. Pomembno k njej prispeva tudi čarterski promet.

Na letališče pravočasno in dobro pripravljeni

V poletnih mesecih bo promet na ljubljanskem letališču živahen. Da bi tudi sami pripomogli k čim bolj učinkoviti oskrbi, naj potniki na letališče pridejo pravočasno in dobro pripravljeni. Priporočamo, da prispejo vsaj dve uri pred letom, da si v naprej priskrbijo vse potrebne potovalne dokumente, so pozorni na zahteve glede veljavnosti teh in imajo pripravljena dokazila o izpolnjevanju vstopnih pogojev za destinacije, kamor so namenjeni.

2_vkt.jpg

 

Napredne tehnologije in izboljšave za boljšo izkušnjo

Uporaba naprednih tehnologij v novem terminalu omogoča boljšo uporabniško izkušnjo. Do varnostno-kontrolne točke potniki prehajajo čez vrata z avtomatsko zaznavo letalskih vozovnic, pretočnost ob varnostnem pregledu pa je povečana s pomočjo dveh pametnih varnostnih linij in napredno tehnologijo za pregled prtljage. V februarju je zaživela povezava med novim in starim terminalom, zaključena je bila tudi prenova nekaterih delov starega terminala, ki so namenjeni obravnavi potnikov v prihodu. Po povezovalnem hodniku do nove varnostno-kontrolne točke dostopajo  čarterski potniki, ki prijavo na let opravljajo  v starem terminalu ter transferni potniki iz ne-schengenskih območij.

Kontakt

Korporativno komuniciranje
PR@fraport-slovenija.si +38642061103