Kmalu večja ponudba letov v Dubaj in Istanbul, v poletni sezoni pogosteje na večino destinacij

Zg. Brnik, 23. 12. 2022 -  Letalski prevozniki krepijo letenje z ljubljanskega letališča. V prihodnjem tednu flydubai povečuje frekvenco letenja v Dubaj, kamor bo ponujal dnevne lete. Še v zimski sezoni bo povezavo z Brnika v Istanbul nadgradil Turkish Airlines, pomembne okrepitve za povezljivosti obeta poletna sezona 2023, ki bo prinesla tudi novost – redne lete v Atene bo vzpostavil prevoznik Aegean Airlines.
panorama.jpg

Trajnostno poročilo 2021

V prihodnem tednu bo letalski prevoznik  flydubai  razširil povezavo z ljubljanskega letališča v  Dubaj. Slovenijo bo z Združenimi arabskimi emirati po novem povezoval vsak dan (trenutno ponuja pet tedenskih letov). Lete nizkostroškovnik izvaja pod skupno oznako z družbo Emirates ter tako potnikom omogoča enostavno nadaljevanje poti prek letalskega vozlišča na vse konce sveta. Februarja 2023 bo prevoznik  Turkish Airlines  povezavo v  Istanbul  okrepil z dodatnimi frekvencami in prvič odkar leti z ljubljanskega letališča v zimski sezoni ponudil 12 tedenskih letov.

turkish1.jpg

letalo

Pomembne okrepitve povezljivosti obeta prihodnja poletna sezona, za katero prevozniki že napovedujejo obseg letenja, postregla bo tudi z  novostjo. Po trenutnih napovedih naj bi bilo na voljo  18 rednih letalskih povezav s 16 prevozniki. Z junijem bo mrežo letov z ljubljanskega letališča okrepil  Aegean Airlines  z dvakrat tedensko povezavo v  Atene. Pogostost letov bo v primerjavi s preteklo sezono povečala večina prevoznikov, med temi po obsegu velja posebej izpostaviti Lufthansine trikrat dnevne lete v Frankfurt in dvakrat dnevne lete v München. Prevozniki trenutno napovedujejo naslednje število letov:

  • Transavia  petkrat tedensko v  Amsterdam,
  • Air Serbia  18-krat tedensko v  Beograd  in trikrat tedensko v  Niš,
  • Brussels Airlines  šestkrat tedensko v  Bruselj,
  • flydubai  dnevno v  Dubaj,
  • Lufthansa  trikrat dnevno v  Frankfurt  in dvakrat dnevno v  München,
  • easyJet  šestkrat tedensko v  London, Gatwick,
  • British Airways  šestkrat tedensko na  London Heathrow,
  • Turkish Airlines  dvakrat dnevno v  Istanbul,
  • Wizz Air  dvakrat tedensko v  London, Luton,
  • Transavia France  dvakrat tedensko v  Pariz, Orly,
  • Air France  vsaj desetkrat tedensko v  Pariz,
  • Israir  dvakrat tedensko v  Tel Aviv,
  • Air Montenegro  v  Podgorico  in  Tivat,
  • LOT Polish Airlines  sedemkrat tedensko v  Varšavo  in
  • SWISS Airlines  devetkrat tedensko v  Zürich.
1.jpg

swiss air

Prve napovedi letenja na počitniške destinacije kažejo tudi na pestro ponudbo čarterskih letov. Med njimi bodo ponovno najbolj priljubljene počitniške destinacije na  grških otokih,  v Egiptu, Turčiji in Španiji, za katero bo na voljo razširjena ponudba letov (Vittoria, Santiago di Compostela, Barcelona, Sevilla in Girona). Organizirana potovanja pod okriljem slovenskih turističnih agencij bodo s čarterji tudi na  Madeiro  in v Porto, na Azore, Ferske otoke in Škotsko, Islandijo, Tenerife, Zelenortske otoke, v Kairo, Jordanijo, na Nizozemsko in v Rigo.

Med poletno sezono 2022 se je na ljubljansko letališče spet vrnil pravi popotniški vrvež. Promet tudi v zimski okreva dobro –  v obdobju od januarja do konca novembra smo v javnem prometu oskrbeli 909.634 potnikov, kar je 141% več kot v enakem obdobju lani. Načrtujemo, da bomo do konca leta oskrbeli blizu milijona potnikov.

“Promet tudi v zimski sezoni okreva dobro, nekateri prevozniki so oz. bodo celo okrepili letenje, kar kaže, da povpraševanje po letih še nadalje okreva. Preliminarne napovedi ponudbe letov v poletni sezoni so obetavne – znatno  se bodo v pogostosti letenja nadgradile direktne povezave prevoznikov do velikih letalskih vozlišč – Frankfurta, Londona, Pariza, Bruslja, Züricha, Istanbula, Dubaja in Münchna, kar bo razširilo možnosti za letenje z ljubljanskega letališča na vse konce sveta. Naša mreža letov bo bogatejša za novo  destinacijo – pozdravili bomo redne lete v Atene. Na voljo bo tudi pestrejša ponudba čarterskih letov,«  je okrevanje prometa in obete za poletno sezono komentirala  dr. Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija.

Kontakt

Korporativno komuniciranje
PR@fraport-slovenija.si +38642061103