Aegean Airlines z ljubljanskega letališča v Atene, rast potnikov v maju 30-odstotna

Zg. Brnik, 6. 6. 2023 -  Mreža poletov z ljubljanskega letališča je bogatejša za novo destinacijo. Redne lete v Atene je v torek, 6. junija, vzpostavil prevoznik Aegean Airlines, ki bo v Grčijo letel dvakrat tedensko. V maju je prek Brnika potovalo več kot 110.000 potnikov, 30 odstotkov več kot maja lani. V poletnih mesecih pričakujemo nadaljevanje trenda občutne rasti potnikov. 18 prevoznikov v poletnem voznem redu  ponuja redne lete na 22 destinacij. V vrhuncu sezone bo na rednih povezavah na voljo za petino več letalskih sedežev kot lani v enakem obdobju, število letov bo večje za četrtino.
IMG_20230606_193141-1__ScaleMaxWidthWzEzNzBd.jpg

tradeair

Danes smo na ljubljanskem letališču  pozdravili nove redne lete prevoznika Aegean Airlines v Atene. V grško prestolnico bo mogoče poleteti dvakrat na teden, vsak torek in petek, s 180-sedežnim letalom Airbus A320neo. Odhod z Brnika je predviden ob 19:00, prihod v Atene ob 21:45. Enosmerne vozovnice so na voljo že od 96 evrov naprej. Aegean Airlines prek atenskega letališča ponuja tudi dobre možnosti povezovalnih letov na grške otoke, do Bližnjega vzhoda in v Azijo.

»Veseli smo, da je Aegean Airlines prepoznal potencial slovenskega trga. Ljubljansko letališče je zdaj z Grčijo povezano tudi z rednimi leti. Vzpostavljena linija je zanimiva za potnike, ki bi obiskali Atene, tiste, ki želijo doseči grške otoke ali prek letalskega vozlišča nadaljevati pot na Bližnji vzhod in v Azijo,« je ob vzpostavitvi nove povezave dejala  poslovodna direktorica Fraporta Slovenija dr. Babett  Stapel.

IRM_3342-1__ScaleMaxWidthWzEzNzBd.jpg

swiss air

Maja je prek Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana potovalo 110.926 potnikov, 30 odstotkov več kot v maju 2022. V obdobju od januarja do maja 2023, ko je bilo oskrbljenih 407.420 potnikov, je bila rast 45-odstotna. V vrhuncu poletne sezone bo na rednih letih na voljo za petino več letalskih sedežev kot v primerljivem obdobju lani, prevozniki bodo opravili četrtino več letov.

»Število sedežev na rednih povezavah se v letošnjem vrhuncu sezone v primerjavi z lanskim občutno povečuje. Okrepljena ponudba je z naslova pogostejših letov prevoznikov in dodanih povezav. Ob pričakovanem močnem povpraševanju bomo v poletnih mesecih na rednih povezavah dosegali občutno rast potnikov,«  je še dodala dr. Stapel.

IMG_20230606_193209-1__ScaleMaxWidthWzEzNzBd.jpg

 

Ponudbo letov z ljubljanskega letališča je v poletnem voznem redu že dopolnilo sedem rednih destinacij: Aegean Airlines v Atene, British Airways v London (Heathrow), Transavia v Amsterdam, Transavia France v Pariz (Orly), Finnair v Helsinke, GP Airlines v Prištino in Israir Airlines/El Al/Sundor v Tel Aviv. Air Montenegro bo 16. junija vrnil sezonsko povezavo v Tivat, Wizz Air pa bo 27. septembra vzpostavil lete v Skopje. S pogostejšimi leti na pomembna vozlišča so izboljšane možnosti letenja na vse konce sveta. Lufthansa je okrepila letenje v Frankfurt, kamor so leti na voljo do trikrat na dan, tudi v zgodnjih jutranjih urah. Pogostejši leti so v poletnem voznem redu na voljo še v Istanbul, Pariz, Varšavo in Bruselj.
  
Podrobnejši vozni red je na voljo  tukaj.  

Fraport lokacije zemljevid3

 

Skupaj bo v poletnem voznem redu potnikom na voljo  22 rednih letalskih povezav z 18 prevozniki, in sicer s spodnjimi frekvencami letov:

 • Air Serbia  dvakrat dnevno v  Beograd  in dvakrat tedensko v  Niš,
 • Aegean Airlines  dvakrat tedensko v  Atene,
 • Brussels Airlines  šestkrat tedensko v  Bruselj,
 • flydubai  štirikrat tedensko  Dubaj,
 • Finnair  štirikrat tedensko v  Helsinke,
 • Lufthansa  do trikrat dnevno v  Frankfurt  in dnevno v  München,
 • Turkish Airlines  do dvakrat dnevno v  Istanbul,
 • easyJet  do šestkrat tedensko v  London, Gatwick,
 • British Airways  šestkrat tedensko na  London Heathrow,
 • Wizz Air  trikrat tedensko v  London, Luton  in  dvakrat tedensko v  Skopje,
 • Transavia  do štirikrat tedensko v  Amsterdam,
 • Transavia  France  dvakrat tedensko v  Pariz, Orly,
 • Air France  enajstkrat tedensko v  Pariz,Israir/El Al/Sundor  do petkrat tedensko v  Tel Aviv,
 • Air Montenegro  trikrat tedensko v  Podgorico  in  štirikrat tedensko v  Tivat  (izmenjujoči se povezavi),
 • LOT Polish Airlines  devetkrat tedensko v  Varšavo,
 • SWISS Airlines  devetkrat tedensko v  Zürich  in
 • GP Aviation  dvakrat tedensko v  Prištino.

Foto: Peter Irman

Kontakt

Korporativno komuniciranje

Medijska vprašanja

PR@fraport-slovenija.si +38642061117