Finnair ponovno z ljubljanskega letališča v Helsinke

Zg. Brnik, 10. 4. 2023 -  Po treh letih prekinitve letenja se na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana vrača prevoznik Finnair. Danes, 10. aprila, ponovno vzpostavlja lete v Helsinke. Slovenijo bo s Finsko povezoval štirikrat na teden. V poletnem voznem redu bo lete z Brnika ponujalo 18 rednih prevoznikov na 21 destinacij. Novost prihaja z junijem, ko bo lete v Atene ponudil Aegean Airlines.
LJLJ_201906_fotoMIroMajcen_-130.JPG

Trajnostno poročilo 2021

Na ploščadi ljubljanskega letališča bo spet mogoče uzreti letala Finnaira. Po daljši prekinitvi letenja – finski prevoznik je nazadnje z Brnika letel oktobra 2019, bo Slovenija spet neposredno povezana s Finsko. Prek domačega letališča Helsinki Vantaa bo Finnair potnikom ponujal tudi dobre možnosti povezovalnih letov naprej v Azijo. Leti bodo na voljo vsak ponedeljek, torek, četrtek in soboto, z odhodom z Brnika ob 9:25 in prihodom v Helsinke ob 13:05 po lokalnem času, po dveh urah in 40 minut letenja. Lete bo Finnair opravljal z letalom Airbus A319.

"Izjemno nas veseli, da se Finnair po treh letih vrača in nas spet postavlja na njegov zemljevid letov. Turističnim in poslovnim potnikom tako približuje Finsko in Slovenijo, po sproščanju omejitev potovanj v azijskih državah pa vzpostavlja tudi pomemben most za ponovne prihode azijskih turistov v Slovenijo,«  je ob vrnitvi finskega prevoznika povedala  poslovodna direktorica Fraporta Slovenija, dr. Babett Stapel.

  
»Potniški promet je v prvih treh mesecih letošnjega leta okreval dobro, z vsakim novim tednom poletnega voznega reda pa bo postajal živahnejši. Od nedavnega je mreža poletov obogatena za tri povezave – v Amsterdam, na London Heathrow in v Prištino, povečalo se je število tedenskih letov v Bruselj, Zürich in Varšavo. Kmalu pričakujemo tudi pogostejše lete v Frankfurt, do poletja pa še vrnitev povezav v Pariz Orly, Tivat in Tel Aviv ter nove lete v Atene,«  je še dodala dr. Stapel.

PPP_6148.jpg

swiss air

Nedavno, 26. marca, sta se po zimskem premoru na ljubljansko letališče vrnila British Airways in Transavia, z leti na londonski Heathrow in Amsterdam. Prevoznik GP Aviation je 31. marca vzpostavil redne lete v Prištino. Mrežo letov bodo v poletnem voznem redu dopolnili še prevozniki Transavia France z leti v Pariz Orly, Air Montenegro v Tivat in Israir Airlines v Tel Aviv. Prevoznik Aegean Airlines bo v začetku junija vzpostavil nove redne lete v Atene.
  
Skupaj bo v poletnem voznem redu potnikom na voljo  21 rednih letalskih povezav z 18 prevozniki, in sicer s spodnjimi frekvencami letov:

  • Air Serbia  dvakrat dnevno v  Beograd  in dvakrat tedensko v  Niš,Aegean Airlines  dvakrat tedensko v  Atene,
  • Brussels Airlines  šestkrat tedensko v  Bruselj,
  • flydubai  dnevno v  Dubaj,
  • Finnair  štirikrat tedensko v  Helsinke,
  • Lufthansa  trikrat dnevno v  Frankfurt  in dnevno v  München,
  • Turkish Airlines  do dvakrat dnevno v  Istanbul,
  • easyJet  do šestkrat tedensko v  London, Gatwick,
  • British Airways  šestkrat tedensko na  London Heathrow,
  • Wizz Air  trikrat tedensko v  London, Luton,
  • Transavia  do štirikrat tedensko v  Amsterdam,
  • Transavia  France  dvakrat tedensko v  Pariz, Orly,
  • Air France  enajstkrat tedensko v  Pariz,
  • Israir/El Al/Sundor  do petkrat tedensko v  Tel Aviv,
  • Air Montenegro  trikrat tedensko v  Podgorico  in  štirikrat tedensko v  Tivat  (izmenjujoči se povezavi),
  • LOT Polish Airlines  devetkrat tedensko v  Varšavo,
  • SWISS Airlines  devetkrat tedensko v  Zürich  in
  • GP Aviation  dvakrat tedensko v  Prištino.  

Informativni vozni red je na voljo na spletni strani letališča:  https://www.lju-airport.si/sl/leti/vozni-redi/.
  
Pestra bo tudi ponudba čarterskih letov na počitniške destinacije, predvsem po Sredozemlju. Med njimi bodo ponovno najbolj priljubljene destinacije  na  grških otokih, v Egiptu, Turčiji in Španiji, za katero bo na voljo razširjena ponudba letov (Vittoria, Santiago di Compostela, Barcelona, Sevilla in Girona, Tenerife). Organizirana potovanja pod okriljem slovenskih in tujih turističnih agencij bodo s čarterji tudi na  Malto, Portugalsko  (na  Madeiro, Azore in v Porto), Islandijo, Zelenortske otoke, Tunizijo, Jordanijo, na Nizozemsko in Latvijo.

Kontakt

Korporativno komuniciranje
PR@fraport-slovenija.si +38642061103