V poletnem voznem redu 18 prevoznikov na 21 destinacij

Zg. Brnik, 24. 3. 2023 - V nedeljo, 26. marca bo v letalskem prometu začel veljati poletni vozni red. Na ljubljansko letališče prinaša pestrejšo ponudbo letov, z nekaj novostmi in bolj pogostimi leti, predvsem na pomembna vozlišča, prek katerih je zagotovljena povezljivost s celim svetom. Že aprila bo nabor destinacij razširil Finnair z leti v Helsinke, od junija naprej bo mogoče z rednimi leti prevoznika Aegean Airlines poleteti v Atene. Bogatejša bo tudi ponudba čarterskih letov, ki bodo povezovali s priljubljenimi počitniškimi destinacijami, predvsem po Sredozemlju.  
a4.jpg

Trajnostno poročilo 2021

Poletni letalski vozni red bo veljal od 26. marca do 28. oktobra 2023. Na ljubljanskem letališču je sezonskost prometa izrazita, spomladi število potnikov začne strmo naraščati in doseže vrhunec v poletnih mesecih, ko jih z letališča potuje vsaj še enkrat toliko kot v zimskih. Poletna sezona bo ponudila pestrejši nabor letov, po številu destinacij in pogostosti letov. 18 rednih prevoznikov bo v višku sezone ponujalo več kot 130 letov na teden na 21 destinacij.

Po treh letih premora se aprila na Brnik vrača Finnair, ki bo Slovenijo štirikrat na teden povezoval s Finsko ter prek Helsinkov zagotavljal povezovalne lete v Azijo. Lete bo izvajal z letalom Airbus A319, vsak ponedeljek, torek, četrtek in soboto. Odhod z ljubljanskega letališča je na sporedu ob 9:25, prihod v Helsinke ob 13:05 po lokalnem času. Enosmerne letalske vozovnice v Helsinke so na voljo že od 156 eur naprej.

Junija bomo na ljubljanskem letališču  pozdravili redne lete prevoznika Aegean Airlines v Atene. V grško prestolnico bo mogoče poleteti dvakrat na teden, vsak torek in petek, z letalom Airbus A320neo. Odhod z Brnika je predviden ob 19:00, prihod v Atene ob 21:45. Enosmerne vozovnice so na voljo že od 58 evrov naprej. Aegean Airlines prek atenskega letališča ponuja tudi dobre možnosti povezovalnih letov do Bližnjega vzhoda in v Azijo.

a3.jpg

swiss air

S prvim dnem poletnega voznega reda se na ljubljansko letališče vračata  British Airways  z leti na  londonski Heathrow  in  Transavia, ki vrača lete v  Amsterdam. Po premoru v zimski sezoni bo  Transavia France  vrnila lete na  pariški Orly,  Israir Airlines  pa bo ponovno ponudil lete v  Tel Aviv. Od junija do septembra bo  Air Montenegro  ponujal lete v  Tivat.  
  
Še sveža je napoved prevoznika  GP Aviation, da bo sredi aprila začel leteti z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana v  Prištino. Leti so predvideni dvakrat na teden ob 14:00, s prihodom v Prištino ob 15:30.      
  
Skupaj bo v poletnem voznem redu potnikom na voljo  21 rednih letalskih povezav z 18 prevozniki. Predvideno je naslednje število  letov:

 • Air Serbia  dvakrat dnevno v  Beograd  in dvakrat tedensko v  Niš,
 • Aegean Airlines  dvakrat tedensko v  Atene,
 • Brussels Airlines  šestkrat tedensko v  Bruselj,
 • flydubai  dnevno v  Dubaj,
 • Finnair  štirikrat tedensko v  Helsinke,
 • Lufthansa  trikrat dnevno v  Frankfurt  in dnevno v  München,
 • Turkish Airlines  do dvakrat dnevno v  Istanbul,
 • easyJet  do šestkrat tedensko v  London, Gatwick,
 • British Airways  šestkrat tedensko na  London Heathrow,
 • Wizz Air  trikrat tedensko v  London, Luton,
 • Transavia  do štirikrat tedensko v  Amsterdam,
 • Transavia  France  dvakrat tedensko v  Pariz, Orly,
 • Air France  enajstkrat tedensko v  Pariz,
 • Israir/El Al/Sundor  do petkrat tedensko v  Tel Aviv,
 • Air Montenegro  trikrat tedensko v  Podgorico  in  štirikrat tedensko v  Tivat  (izmenjujoči se povezavi),
 • LOT Polish Airlines  devetkrat tedensko v  Varšavo,
 • SWISS Airlines  devetkrat tedensko v  Zürich  in
 • GP Aviation  dvakrat tedensko v  Prištino.  

Informativni vozni red je na voljo na spletni strani letališča:  https://www.lju-airport.si/sl/leti/vozni-redi/

a2.jpg

 

Napovedi letenja na počitniške destinacije kažejo tudi na pestro ponudbo čarterskih letov. Med njimi bodo ponovno najbolj priljubljene destinacije na  grških otokih, v Egiptu, Turčiji in Španiji, za katero bo na voljo razširjena ponudba letov (Vittoria, Santiago di Compostela, Barcelona, Sevilla in Girona, Tenerife). Organizirana potovanja pod okriljem slovenskih in tujih turističnih agencij bodo s čarterji tudi na  Malto, Portugalsko  (na  Madeiro, Azore in v Porto), Islandijo, Zelenortske otoke, Tunizijo, Jordanijo, na Nizozemsko in Latvijo.
  
»V poletni sezoni bo potnikom na voljo več destinacij in večje število letov. Mreža bo obogatena s povezavo v Helsinke in Atene, po premoru v zimski sezoni se veselimo tudi vrnitve letov na londonski Heathrow, pariški Orly, v Amsterdam, Tel Aviv in Tivat. Povezljivost bo izboljšana tudi s pogostejšimi leti na trenutnih povezavah do pomembnih vozlišč - v Frankfurt, Bruselj, Zürich, Varšavo in Istanbul,«  je tik pred nastopom poletne sezone dejala  poslovodna direktorica Fraporta Slovenija, dr. Babett Stapel.  

a1.jpg

 

»K živahnemu odvijanju prometa bodo prispevali tudi čarterski leti, ki bodo potnike popeljali na priljubljene počitniške destinacije, po Sredozemlju in širše. Med velikonočnimi prazniki pričakujemo prvi večji skupek organiziranih letov, in sicer v Hurgado, Antalijo, Santiago de Compostela in Vittorio. V Fraportu Slovenija bomo za potrebe oskrbe povečanega obsega prometa v poletni sezoni okrepili ekipe v oskrbi letal in potnikov ter tako tudi v najprometnejših mesecih poskrbeli za prijetno potniško izkušnjo na ljubljanskem letališču in gladek potek storitev za prevoznike,«  je še dodala dr. Stapel.

Kontakt

Korporativno komuniciranje
PR@fraport-slovenija.si +38642061103