Wizz Air z ljubljanskega letališča tudi v Skopje

Zg. Brnik, 28. 9. 2023 -  Wizz Air, najhitreje rastoča letalska družba v Evropi in najbolj trajnostna letalska družba na svetu*, širi ponudbo letov z ljubljanskega letališča. Včeraj, 27. septembra, je vzpostavil povezavo v Skopje, kamor bo lete ponujal dvakrat na teden, vsako sredo in nedeljo. Skopje je že 23. redna letalska povezava, ki je z ljubljanskega letališča na voljo v poletnem voznem redu. Sredi septembra je z Brnika poletel 900.000. potnik, do konca leta je pričakovati, da bo prek Letališča Ljubljana potovalo več kot 1,2 milijona potnikov.  

Včeraj zvečer je nizkostroškovni prevoznik Wizz Air vzpostavil novo povezavo z ljubljanskega letališča. Lete v Skopje bo ponujal celo leto, in sicer  dvakrat na teden, vsako sredo in nedeljo. Opravljal jih bo z 230-sedežnim letalom Airbus A321. Wizz Air z Brnika leti tudi na londonsko letališče Luton. Skupaj z novo povezavo v Skopje je z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana trenutno na voljo pet povezav nizkostroškovnih prevoznikov. Poleg omenjenih dveh prevoznika Wizz Air lahko potniki izberejo še lete Transavie v Amsterdam, Transavie France v Pariz in easyJeta v London, Gatwick.  Letalske vozovnice v Skopje so na voljo na spletni strani prevoznika wizzair.com, že od 24,99 evrov naprej za enosmerno vozovnico.

»Veseli nas, da je v ponudbi letov ljubljanskega letališča nova povezava nizkostroškovnika, že peta po vrsti. Skopje je po štirih letih spet v naši mreži in prepričani smo, da bo cenovno privlačna ponudba letov Wizz Aira številne potnike pritegnila k odkrivanju te očarljive destinacije. Po odpremljenih 900.000 potnikih sredi septembra se bomo predvidoma v oktobru veselili milijontega potnika, do konca leta pa pričakujemo, da bo prek Letališča Ljubljana potovalo več kot 1,2 milijona potnikov,«  je ob vzpostavitvi nove povezave povedala  poslovodna direktorica Fraporta Slovenija, dr. Babett Stapel.

PPP_2927.jpg

 

»Veseli nas, da smo v našo mrežo dodali še drugo letalsko povezavo v Slovenijo. Ponosni smo, da smo vodilni letalski prevoznik v Srednji in Vzhodni Evropi s široko mrežo, ki obsega skoraj 200 destinacij v več kot 50 državah. Osredotočeni na nenehno rast, našim potnikom želimo zagotavljati odlično povezljivost in edinstveno potovalno izkušnjo, zato sem zelo vesela, da lahko pozdravim prve potnike iz Ljubljane v Skopje na letih Wizz,«  je dodala  Tamara Nikiforova, vodja korporativnega komuniciranja  pri skupini Wizz Air.

PPP_8516.jpg

Trajnost

Skupaj bo v poletnem voznem redu potnikom na voljo  23 rednih letalskih povezav z 19 prevozniki, in sicer s spodnjimi frekvencami letov:

  • Air Serbia  dvakrat dnevno v  Beograd  in dvakrat tedensko v  Niš,
  • Aegean Airlines  dvakrat tedensko v  Atene,
  • Brussels Airlines  šestkrat tedensko v  Bruselj,
  • flydubai  štirikrat tedensko  Dubaj,
  • Finnair  štirikrat tedensko v  Helsinke,
  • Lufthansa  do trikrat dnevno v  Frankfurt  in dnevno v  München,
  • Turkish Airlines  do dvakrat dnevno v  Istanbul,
  • easyJet  do šestkrat tedensko v  London, Gatwick,
  • British Airways  šestkrat tedensko na  London Heathrow,
  • Wizz Air  trikrat tedensko v  London, Luton  in  dvakrat tedensko v  Skopje,
  • Transavia  do štirikrat tedensko v  Amsterdam,
  • Transavia  France  dvakrat tedensko v  Pariz, Orly,
  • Air France  enajstkrat tedensko v  Pariz,Israir/El Al/Sundor  do petkrat tedensko v  Tel Aviv,
  • Air Montenegro  trikrat tedensko v  Podgorico  in  štirikrat tedensko v  Tivat  (izmenjujoči se povezavi),
  • LOT Polish Airlines  devetkrat tedensko v  Varšavo,
  • Luxair dvakrat tedensko v Luksemburg,
  • SWISS Airlines  enajstkrat tedensko v  Zürich  in
  • GP Aviation  dvakrat tedensko v  Prištino.
Zemljevid-destinacij-poletje-2023_SI__ScaleMaxWidthWzEzNzBd.jpg

 

Prevoznik  airBaltic  je nedavno napovedal novo povezavo za naslednji poletni vozni red. Od maja 2024 bo z ljubljanskega letališča dvakrat tedensko letel v  Rigo.V obdobju od januarja do avgusta 2023 je prek Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana potovalo 832.000 potnikov,  32 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani. V avgustu smo našteli več kot 146.000 potnikov, skoraj 20 odstotkov več kot avgusta 2022. Ravno 14. septembra, ko je bila vzpostavljena nova povezava prevoznika Luxair v Luksemburg, je z ljubljanskega letališča poletel že 900.000. potnik. Pričakujemo, da bomo do konca leta oskrbeli več kot 1,2 milijona potnikov.  

*Po podatkih CAPA - Centre for Aviation Awards for Excellence 2022.

Kontakt

Korporativno komuniciranje
PR@fraport-slovenija.si +38642061103