Čarterski leti v Grčijo odprli glavno počitniško sezono

Z današnjim čarterskim letom na Santorini in Kreto na ljubljanskem letališču vstopamo v vrhunec poletne sezone. Z organiziranimi leti pod okriljem turističnih agencij bo med poletjem mogoče poleteti direktno na najbolj priljubljene destinacije v Sredozemlju in širše. Ponudba čarterskih letov bo postregla s 57 destinacijami.

Od danes naprej bodo na voljo večkrat tedenski čarterski leti v Grčijo, eno najbolj priljubljenih počitniških destinacij Slovencev, ki se na počitnice odpravljajo z letalom. Prva jih bosta pozdravila otoka Santorini in Kreta, katerima se bo pridružilo še 12 grških destinacij. Med poletno sezono bo bogata ponudba čarterskih letov tudi v Španijo, Francijo, Egipt, Turčijo in Tunizijo. Poleg omenjenih bodo turistične agencije potnike popeljale še na Portugalsko, Malto, Nizozemsko, Finsko, Islandijo, Zelenortske otoke, Azore in v Italijo.    

Z

Turkish

Lete na omenjene destinacije bo izvajalo sedem čarterskih prevoznikov: Aegean Airlines, Corendon Airlines, Fly Egypt, Nile Air, Nouvelair, Trade Air in White Airways. Organizatorji potovanj so slovenske turistične agencije Palma, Kompas, Relax, Intelekta, ETI in Oasis.

Fraport_Grcija (5 of 13) – kopija.jpg

Turkish

Z več kot 150.000 potniki je čarterski promet na ljubljanskem letališču že lani okreval na raven, ki ga je beležilo pred pandemijo covida. Po pričakovanjih bo letošnji čarterski promet glede na obseg enako uspešen. V javnem potniškem prometu je v obdobju od januarja do aprila letos glede na lansko primerljivo obdobje rast 25-odstotna, oskrbljenih je bilo 370.000 potnikov. Do konca leta naj bi ljubljansko letališče na rednih in čarterskih linijah naštelo okoli 1,4 milijona potnikov.

Fraport_Grcija (7 of 13) – kopija.jpg

Carterji

"Čarterski leti v Grčijo odpirajo glavno počitniško sezono na ljubljanskem letališču. Potniki bodo lahko izbirali med kar 57 destinacijami, vse od Azorov prek Sredozemlja do Rdečega morja ter tudi po Severni Evropi. Organizatorji potovanj so letos zagotovili še privlačnejši nabor čarterskih letov, ki poleg Slovencev cilja tudi na italijanske, avstrijske in hrvaške potnike. Z navdušenjem vstopamo v vrhunec poletne sezone," je dejala poslovodna direktorica Fraporta Slovenija dr. Babett Stapel.

Kontakt

Korporativno komuniciranje

Medijska vprašanja

PR@fraport-slovenija.si +38642061117