Fraport Slovenija izdal Trajnostno poročilo za leto 2021

Zg. Brnik, 3. 8. 2022 -  Fraport Slovenija svoje dosežke, izzive in načrte na področju trajnostnega razvoja celovito beleži že sedmo leto zapored. Vsakoletno Trajnostno poročilo je komplementarno Letnemu poročilu, kjer sicer družba razkriva svoje poslovanje.
Trajnostno_naslovnica_splet.jpg

Trajnostno poročilo 2021

V Trajnostnem poročilu za leto 2021 družba poroča o vseh vidikih trajnostnega razvoja, ki jih je z matriko bistvenosti prepoznala kot ključne, delovanje in aktivnosti pa si je družba prizadevala osvetliti z globalnimi in evropskimi izzivi trajnostnega razvoja letališke panoge.  

Po zdravstvenem pretresu izjemnih razsežnosti zadnjih dveh let letalska industrija prehaja v obdobje okrevanja, kar tematsko podrobno obravnava zadnje poročilo, ki je letos dopolnjeno in nadgrajeno tudi z dialogi v živo.  

Ob izdaji poročila je Primož Primožič, odgovoren za izvedbo projekta priprave poročila, sicer pa strokovni sodelavec za varstvo okolja dejal: »S trajnostnim poročilom, sedmim po vrsti, prikazujemo svojo trajnostno pot z dosežki, izzivi in načrti. V dokumentu si lahko preberete o bistvenih temah, kot so strategija, poslovanje in integrirani sistemi upravljanja ter bolj podrobno o aktivnostih, s katerimi bogatimo in vračamo okolju, v katerem delujemo. Letošnje poročilo je najobsežnejše do zdaj, prvič smo ga popestrili z videi, v katerih naše sodelavke in sodelavci razkrivajo zakulisje letališča. Da je naše trajnostno poročilo vsako leto bogatejše z vsebinami in zanimivejše za bralce, je zaslužnih okoli 20 pripravljavcev. Vsem, ki so sodelovali pri nastajanju vsebin, se zato lepo zahvaljujem. Želim vam prijetno branje!«  

Pri pripravi vsebine so tudi letos sodelovali vsi ključni deležniki, za celovito, uravnoteženo in transparentno poročanje pa družba zagotavlja verodostojnost podatkov, ki so jasni in primerljivi s preteklimi leti.  

Trajnostno poročilo je pripravljeno v skladu z osnovno verzijo standardov GRI (Global Reporting Initiative). Za trajnostni razvoj in poročanje je v družbi Fraport Slovenija odgovorno najvišje vodstvo.  

»Kljub temu, da na nas še vedno močno vplivajo učinki pandemije COVID-19, gledamo v prihodnost z optimizmom in trdno željo, da nadaljujemo z izvajanjem ukrepov za nadaljnje zmanjšanje našega ogljičnega odtisa v smeri ogljične nevtralnosti letališča,« je dejala dr. Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija.

Podaljšan okoljski certifikat v okviru programa Airport Carbon Accreditation

Okoljska politika družbe Fraport Slovenija vključuje zaveze in strateške cilje na številnih področjih, ki vplivajo na okolje, med njimi je tudi zmanjševanje izpustov CO2 in drugih izpustov toplogrednih plinov. Svoj ogljični odtis družba upravlja v okviru programa Airport Carbon Accreditation, ki ga vodi Airports Council International Europe (ACI EUROPE) in krepi prizadevanja letališč za upravljanje in zmanjšanje emisij ogljika.  V Fraportu Slovenija smo znova uspeli zmanjšati svoje emisije in tako uspešno obnovili akreditacijo Level 2 »Reduction«. V nizkoogljično družbo želimo preiti do leta 2025.

ACI-certifikat_splet.jpg

ACI certifikat

Vabljeni, da odkrijete bogato vsebino poročila in izveste več o naših trajnostnih prizadevanjih.

Kontakt

Korporativno komuniciranje
PR@fraport-slovenija.si +38642061103